SMILE INSTITUTE®
Eljárások és kezelések

FOGÁSZAT

Smile Institute - Konzervatív fogászat

KONZERVÁLÓ FOGÁSZAT

Meddig és hogyan gyógyítható egy szuvas fog? Szükség van gyökérkezelésre? A fogászati beavatkozások elsődleges célja a saját fogak megmentése, a húzáshoz csak a legvégső esetben fordulunk. A konzerváló fogászat azokat a kezeléseket foglalja magában, amikkel megtarthatók a saját fogak, illetve visszaállítható a rágófunkció, valamint a fogak esztétikája. Kérdezze a témában specialistánkat! Foglaljon időpontot a Smile Institute® fogászati rendelésére!

Smile Institute - Mikroszkópos gyökérkezelés

MIKROSZKÓPOS GYÖKÉRKEZELÉS

A mikroszkópos gyökérkezelés során a dental diagnosztika és a fogászati műtétek területén kivételes teljesítmény biztosítására tervezett legmodernebb mikroszkóppal készült páratlan minőségű képek segítségével végezzük a beavatkozást. A mikroszkóp alatt történő gyökérkezelés lényege, hogy a szabad szemmel alig látható részletek akár 25-30-szoros nagyítás alatt tökéletesen kivehetővé válnak. Ezzel a kezelés sokkal pontosabbá és hatékonyabbá válik. A mikroszkóp segítségével a gyökérkezelés egy megbízható és fájdalommentes terápia a korábban reménytelennek ítélt fogak megtartására.

IMPLANTOLÓGIA ÉS SZÁJSEBÉSZET

Smile Institute - Szájsebészet

SZÁJSEBÉSZET

A modern fogászati eljárásoknak köszönhetően ma már a komplikáltabb foghúzások, szájsebészeti műtétek is szinte fájdalommentesen elvégezhetők. A szájsebészet a fogászat azon speciális ága, amely a szájüreget érintő összes műtéti beavatkozással foglalkozik az egyszerű foghúzástól, a komplikált bölcsességfog eltávolításon át a bonyolultabb, implantológiai sebészeti beavatkozásokig. Foglaljon időpontot a Smile Institute® szájsebészeti rendelésére!

Smile Institute - Implantátumok

FOGÁSZATI ​​IMPLANTÁTUMOK

A tudomány mai állása szerint a páciens természetes fogainak elvesztése esetén azok pótlására a legjobb megoldást a fogászati implantátumok jelentik, ugyanis ezek keltik leginkább a saját fog érzetét. A Smile Institute® szájsebész vezetője Dr. Nagy Dominik az implantológia területén otthonosan mozog, hazai és külföldi gyakorlatának köszönhetően a legkomplikáltabb esetekben is magabiztosan nyújtja a technikailag biztosítható maximumot a páciensek számára. A legkorszerűbb eszközparkkal, a legmodernebb implantológiai módszerekkel, sok-tízéves rutinnal dolgozunk. Amennyiben foghiányát implantátummal szeretné pótolni, kérjen időpontot személyes konzultációra!

Smile Institute - All-On-4

ALL-ON-4, ALL-ON-6

Stabil teljes fogsor alig néhány óra alatt.

Felejtse el a kivehető fogsor okozta kényelmetlenséget, mosolyogjon és egyen újra magabiztosan! Természetes, erős harapás, professzionális fix megoldás teljes foghiány esetére. Az All-on-4 vagy All-on-6 rögzített fogpótlási technológia segítségével elvégezhető a teljes fogív rehabilitációja fix híddal. A gyors és viszonylag fájdalommentes beavatkozás egyre népszerűbb pácienseink körében. A kezelés során eltávolítjuk az esetlegesen még meglévő, ám menthetetlen fogakat, majd azonnal beültetjük az implantátumokat. Nem kell még ideiglenesen sem kivehető fogsorokat hordani, a teljes új fogív néhány órán belül elkészül és behelyezésre kerül.
Kérjen időpontot Nagy Dominik doktor úrhoz és mosolyogjon és rágjon magabiztosan, mint régen!

Smile Institute - Csontpótlás

CSONT REGENERÁCIÓ

A fogászati ​​csontregeneráció – hétköznapi nevén csontpótlás – egy élvonalbeli sebészeti technika, amely során speciális anyagok felhasználásával az elveszett csontszövet rekonstrukciója érhető el. Maga a beavatkozás teljesen fájdalommentes, a regeneráció viszont a páciens egyéni adottságaitól függően – fájdalomcsillapítókkal jól kezelhető – fájdalommal járhat. Szeretne többet tudni erről a beavatkozásról? Kérjen időpontot konzultációra szakembereinkhez!

ARCÜREG EMELÉS

Az arcüreg emelését célzó, ún. sinuslift műtét egy kedvelt és jól alkalmazható műtéti technika. Segítségével a műcsont ültethető be az arcüreg alá helyet biztosítva a csontpótlónak. Kisebb mértékű csonthiány esetén ún. belső arcüreg emelést (zárt sinuslift) hajtunk végre. Ilyen esetben a csontpótló beavatkozás és a fogbeültetés egy időben történik. Nyílt sinus lift során pedig a felső állcsont oldalsó felén egy csontablakot hozunk létre, és ezen keresztül egy speciális eszközzel megemeljük az arcüreg nyálkahártyáját, majd csontpótló anyagot juttatunk az alá. Mindkét beavatkozás helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen történik. Segítségével rendelkezésre áll a megfelelő csontmennyiség a fogbeültetés, implantáció elvégzéséhez. Szeretne többet tudni a témáról? Kérjen időpontot a Smile Institute szakembereihez!

Smile Institute - Szájsebészeti kezelések

SZÁJSEBÉSZETI KEZELÉSEK

Mozognak a fogai? Fájdalmas, gyulladt, esetleg vérzik az ínye? A Smile Institute®-nál célzott kezeléseket végzünk a gyakori fogágy betegségek, mint például az ínygyulladás, a sérülés okozta szájüregi sebek, szájüregi ciszta, tályog megszüntetésére. Rendelőnkben a legkorszerűbb körülmények között végzünk ínykorrekciós és csontpótló műtéteket is. Foglaljon időpontot konzultációra dentoalveolaris sebészünkhöz!

FOGSZABÁLYOZÁS

Smile Institute - Láthatatlan fogszabályozás

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÁS: INVISALIGN® RENDSZER

Ha olyan esztétikus és kevésbé látható fogszabályozót szeretne, ami nem tartalmaz fémhuzalokat, és a fogsor korrekciója ezt megengedi, a láthatatlan fogszabályozás jelenthet megoldást. A Smile Institute® fogászati ​​rendelőjében megtalálja a láthatatlan fogszabályozás területén a leghatékonyabb és leginnovatívabb módszereket, amelyek bármely esztétikai és funkcionális igényre megoldást jelent. Korrigálja fogait átlátszó sínekkel, kényelmes, higiénikus és kivehető fogszabályzókkal.

Az Invisalign®-t úgy tervezték, hogy könnyen kezelhető, könnyen viselhető legyen és segítségével könnyedén elérheti azt a mosolyt, amire mindig is vágyott! Az Invisalign® fogszabályzó sínek kényelmesek, könnyen eltávolíthatók, szinte láthatatlanok, és ami a legjobb, anélkül működnek, hogy a mindennapi életét zavarnák.
Egyen jóízűen, bármit, amit csak szeretne, a fogmosáshoz sem kell speciális fogkefét használni. Gyönyörű, egyenes fogsora lehet anélkül, hogy bárki is tudná, hogy fogszabályozó kezelés alatt áll!

Foglaljon időpontot most konzultációra és tudjon meg többet az Invisalign® láthatatlan fogszabályzásról!

Smile Institute - Megelőző fogszabályozás

MEGELŐZŐ FOGSZABÁLYOZÁS

Fogszabályzás során a szakorvos egy fogszabályozó készülék segítségével állítja helyre a fogak esztétikai és funkcionális szerepét. Segítségével orvosolhatók a különböző deformitások és harapási rendellenességek is.

A megelőző fogszabályozó készülékek használatának köszönhetően ma már mind a gyermekek, mind a felnőttek számára lehetőség nyílik a fogak igazítására a helyes záródás és esztétikusabb mosoly elérése érdekében.

A fogazati rendellenességek ok-okozati kapcsolatban állnak más fogászati jellegű megbetegedésekkel; a fogszuvasodással és a fogágybetegségekkel.

A torlódott, szorosan elhelyezkedő fogak könnyebben szuvasodnak, a nem szabályosan elhelyezkedő fogak hajlamosítanak a fogágybetegségek kialakulására, az esztétikailag kifogásolható rendezetlen fogsor akár pszichés problémákat is okozhat.

A fogszabályzáshoz soha nincs késő! Lépjen kapcsolatba a Smile Institute® fogszabályozó szakorvosával, konzultáljon lehetőségeiről!

Smile Institute - Rögzített fogszabályozás

RÖGZÍTETT FOGSZABÁLYOZÓK

A fix fogszabályozás során a készülékeket a egy speciális ragasztási technológiával rögzítjük a fogakra, így azt a páciens a szájából eltávolítani nem tudja. Ezek a készülékek lehetővé tesznek olyan fogmozgatásokat is, amelyeket kivehető fogszabályozóval nem lehet elvégezni.
A multibracket készülékek a leggyakrabban alkalmazott fogszabályozó készülékek napjainkban, számos típusuk létezik. A multibracket készülékek sarokkövei a bracketek, azok az apró, négyzet/téglalap alakú fém vagy kerámia „tappancsok”. Általában minden fogtípusra másféle bracket való, mindegyik egyedi, a fogra jellemző talpformával és mozgatási értékekkel rendelkezik.

A Smile Institute fogszabályozó szakorvosa által megtervezett fogszabályozó kezelésre érdemes úgy tekinteni, mint egy egészségügyi-szépészeti befektetésre, amely egy életen át kamatozik. Az esztétikus fogsor elérésén túl a rágófunkció helyreállításában, így az életminőség javításában is nagy szerepet játszik. Szeretne többet megtudni a fix fogszabályzókról és a módszerről? Kérjen időpontot a Smile Institute fogszabályozó rendelésére!

Smile Institute - Kivehető fogszabályozás

KIVEHETŐ FOGSZABÁLYOZÓK

A kivehető fogszabályozó készülék (vagy éjszakai fogszabályozó) praktikus, gyors, viszonylag olcsó és az egyik legkönnyebb megoldás az apróbb hibák javítására. A kivehető fogszabályozó egyik legnagyobb előnye, hogy mobilis, nem kell folyamatosan viselni. Könnyen tisztítható, nem kell állandóan viselni, és sokkal ritkábban kell kontrollra járni, hogy igazítsanak rajta. Azonban ami az előnye, az egyben a hátránya is: mivel nem kell éjjel-nappal viselni, így a kezelési idő jelentősen megnövekszik. Azt, hogy az Ön problémáira melyik fajta fogszabályozó a leghatékonyabb, kizárólag személyes konzultáció és felmérő vizsgálatok után a fogszabályozó szakorvosunk tudja megmondani. Foglaljon időpontot fogszabályozó orvosunkhoz most!

FOGTECHNIKA

Smile Institute - Esztétikai fogpótlás

NEM INVAZÍV ESZTÉTIKAI KERÁMIA HÉJAK

Elfordultak, töröttek vagy nem teljesen fehérek a fogai? Szeretné eltüntetni a tökéletlenségeit, vagy egyszerűen csak visszanyerni fogai természetes fehér színét? A Smile Institute a fogászati ​​esztétika területén sem elégszik meg a megfelelővel, a „természetes hatású tökéletesre” törekszünk. Az ultravékony és rendkívül ellenálló kerámia héjak segítségével fájdalommentesen és gyorsan igen látványos eredményt érhető el. Ez egy igazán tökéletes megoldás mosoly hibáinak kijavítására. Kérjen időpontot esztétikai fogászati kezelésre!

Smile Institute - Kivehető fogpótlás

KIVEHETŐ FOGPÓTLÁS

A kivehető fogpótlások lehetővé teszik a fogív egy részének vagy teljes ívének cseréjét olyan termékekkel, amelyeket a páciens napi tisztítás céljából eltávolíthat.
A kivehető fogpótlás – köznyelvi kifejezésekkel: kivehető műfogsor, protézis egy olyan fogmű, amit a páciens önállóan képes kivenni és visszatenni a helyére. Attól függően, hogy részleges vagy teljes foghiányról van szó, részleges vagy teljes kivehető fogpótlást alkalmazunk. Fedezze fel szakembereink által javasolt megoldásokat, foglaljon időpontot konzultációra a Smile Institute rendelésére!

Smile Institute - Rögzített fogpótlás

RÖGZÍTETT FOGPÓTLÁS

Rögzített fogpótlásnak nevezzük azokat a fogtechnikus által készített fogműveket, melyek ragasztással kapcsolódnak fogakhoz. A fix fogsor esetében a teljes körhíd vagy a részleges fogászati híd az implantátumokhoz van rögzítve, ezért teljesen stabil, nem kell ragasztani, emiatt komfortosabb, természetesebb vele a harapás és a rágás is. Forduljon szakembereinkhez, foglaljon konzultációt a Smile Institute rendeléseire!

ESZTÉTIKAI FOGÁSZAT

Smile Institute - Fogfehérítés

FOGFEHÉRÍTÉS

Szeretne fehérebb és egészségesebb fogakat? Az esztétikai fogászat körébe tartozó kezelések között a Smile Institute® prémium fogfehérítést kínál, amely lehetővé teszi a fogak színének (akár több árnyalatnyi) javítását. A rendelőnkben végzett fogfehérítés több rövid szakaszból áll, mely során a fog felszínére fogfehérítő zselét viszünk fel, amelyet UV fényt kibocsátó lámpával világítunk meg. A fény hatására a felvitt hidrogén-peroxid tartalmú zselé eltávolítja a fog felszínén és a mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket. Elvégezné a kezelést inkább otthon magán? Nem probléma! Rendelőnkben – webshopunkban – akár otthoni használatra is alkalmas fogfehérítő szettet is vásárolhat. Kérjen információt termékeinkről, vagy foglaljon időpontot fogfehérítésre!

Smile Institute - Dentalhigiene

DENTÁLHIGIÉNIA

Miért olyan fontos a rendszeres és alapos fogkő eltávolítás? Miért nélkülözhetetlen a szájhigiénia szempontjából, hogy legalább félévente – évente meglátogassa fogorvosát egy kontroll vizsgálatra? A különböző szintű fogászati betegségek elkerülése érdekében a megfelelő szájhigiénia fenntartása elengedhetetlen. A dentálhigiénia azokat a kezeléseket foglalja magában, melyek a fogak épségének megőrzését célozzák, illetve a fertőzés elkerülésére irányuló tisztaságot teszik lehetővé a szájüregben. A dentálhigiénia kezeléseket a Smile Institute®-ban a terület specialistája, dentálhigiénikus kollégánk végzi. Jelentkezzen fogkőleszedésre, kérjen időpontot az éves kontroll vizsgálatra még ma!