17 millió páciens komoly és hiteles referencia arra,
hogy az Invisalign kezelés működik!∗

Az Invisalignt úgy tervezték, hogy könnyen kezelhető, könnyen viselhető legyen és segítségével könnyedén elérheti azt a mosolyt, amire mindig is vágyott!

Invisalign - Láthatatlan fogszabályzás referenciák 1 Invisalign - Láthatatlan fogszabályzás referenciák 1
Invisalign - Láthatatlan fogszabályzás referenciák 2 Invisalign - Láthatatlan fogszabályzás referenciák 2
Invisalign - Láthatatlan fogszabályzás referenciák 3 Invisalign - Láthatatlan fogszabályzás referenciák 3

A csúszka jobbra/balra mozgatásával láthatók az előtte-utána képek.

Smile Institute® - Invisalign

Egy életre szóló mosoly

Diszkrét, kényelmes láthatatlan fogszabályzó sínek.
Az Invisalign fogszabályzó sínek kényelmesek, könnyen eltávolíthatók, szinte láthatatlanok,
és ami a legjobb, anélkül működnek, hogy a mindennapi életét zavarnák.
Egyen jóízűen, bármit, amit csak szeretne, a fogmosáshoz sem kell speciális fogkefét használni!
Gyönyörű, egyenes fogsora lehet anélkül, hogy bárki is tudná, hogy fogszabályozó kezelés alatt áll!

Smile Institute® - Invisalign
Smile Institute® - Invisalign

Igazán FANCY fogszabi

Az Invisalign láthatatlan fogszabik többrétegű, orvosi minőségű műanyagból készülnek, amelyet évekig tartó kutatások és kísérletek során terveztek.
Az eredmény egy lenyűgözően kristálytiszta, teljesen átlátszó és rugalmas illeszkedő sín, amely hatékonyan tereli formába a fogakat.
#Szupermenő

Az Invisalign működik.

Az amerikai Invisalign már évtizedek óta uralja a láthatatlan fogszabályzási piacot.
Már 17 millió Invisalign® mosoly világszerte!

A prémium minőséget, precizitást és innovációt jelenti, amely magabiztosságot jelent a fogászatban, egy hatalmas, globális tudományos hálózat támogatásával. A láthatalan fogszabályzás a gyártó Align Technology vezető márkájaként olyan élvonalbeli innovációkat szállít, amelyek iparági benchmarknak és forradalmi technológiai áttörésnek számítanak, komoly tudományos kutatómunkával alátámasztva. Már több mint 25 éve folyamatosan arra törekszenek, hogy technológiai úttörőként járjanak elöl a fogszabályozás következő generációi számára. Az Invisalign fejlesztése során több-tíz éves kutatásukat és tapasztalatukat fordították arra, hogy elkészítsék a legtökéletesebb láthatatlan fogszabályzó síneket.

Az Invisalign egy átlátszó fogszabályozó rendszer a fogsor kiegyenesítésére a hagyományos fogszabályzók alternatívájaként. Egy sor átlátszó, egyedi gyártású, eltávolítható / kivehető fogszabályozó sín segítségével egyenesíti ki a fogakat, amelyek fokozatosan, mindig egy kicsit mozgatják a megfelelő irányba a fogakat. Segítségükkel lehetővé válik a fogak és a mosoly korrigálása, hogy új, élettel teli megjelenést kölcsönözzön.

Miben más az Invisalign?

Ahhoz, hogy a fogszabályzók működjenek, a síneknek tökéletesen a helyükön kell maradniuk, és az Invisalign sínek épp ebben a legjobbak. Más sínek idővel ellazulnak, és elvesztik a tapadást az idő múlásával. Ez az oka annak, hogy gyakran adnak hozzá ún. „attachmenteket” (kis fogszínű ékeket) a fogakhoz, hogy az átlátszó sínnek legyen valami kapaszkodója. Míg egyeseknek ezekre a speciális rögzítőkre van szüksége a fogak mozgatásához, másoknál csupán a sín rögzítésére szolgálnak.

Az Invisalign síneket kifejezetten arra tervezték, hogy hatékonyan szabályozzák a fogakat, mindezt kevés rögzítővel. Valójában a fogakon túlnyúló, sima, ellapított szegélyeknek köszönhető, hogy az Invisalign sínek 2,5-szer tartósabbak, mint a piacon lévő más, csipkézett szegélyvonalú láthatatlan sínek.

Nem csak esztétikai okból ajánlott

Az egyenesebb fogak nem csak jobban mutatnak, hanem jobban is működnek. A rosszul beállított, girbe-gurbán álló fogak megzavarhatják a harapás normál működését, gyorsabban elhasználódhatnak, és hajlamosabbak a fogszuvasodásra és fogágy betegségek kialakulására.

Gyönyörű, egyenes fogsor

Milyen típusú problémára nyújthat megoldást az Invisalign láthatatlan fogszabályzó?

Ahány ember, annyiféle mosoly, csakúgy, mint a fogsorok, mindegyik teljesen egyedi. Az Invisalign® sokféle esztétikai problémát képes kijavítani. Ha az alábbiak közül bármelyik az Ön vagy szerettei fogsorára hasonlít, és felkeltette érdeklődését az Invisalign, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Smile Institute - Invisalign kezelés árak

Hogyan működik?

Invisalign folyamat

A fogsoráról digitális szkennerrel készített 3D lenyomatokat, fényképeket és röntgenfelvételeket, valamint az egyedileg készített fogszabályzók tervét elküldjük az Invisalign laboratóriumba, ahol elkészítik fogai pontos 3D-s modelljét. A kezelő csapat ezután készít egy teljes kezelési tervet, amely bemutatja a fogai fokozatos átrendezését, amely megmutatja, hogyan helyezi majd át a láthatatlan fogszabályzó sín a fogait jelenlegi helyzetükből oda, ahová fogorvosával egyeztetve szeretnék.

Amennyiben a kezelési terv, a fogak kezelés előtti és utáni számítógépes ábrázolása fedi a páciens elképzeléseit, úgy jóváhagyás után megkezdődik a folyamat: a legkorszerűbb digitális feltérképezési és fröccsöntési technológiát alkalmazva számítógépes precizitással az adott páciens fogaira szabott, egyedi fogszabályozókat készítenek.

Az Invisalign kezelés négy fázisából áll. Minden fázishoz új, egy hétig / 10 napig hordott fogszabályozó készlet szükséges. Az egyes fázisok közötti idő lehetővé teszi az alakítást és a rugalmasságot.

Az Invisalign fogszabályozókat mindig viselni kell, kivéve evés és ivás, illetve fogmosás és fogselyem használata közben. Az esztétikát szem előtt tartva tervezték, így a láthatatlan fogszabályozók alig észrevehetők, és nem lesznek hatással a napi rutinra.

Az Invisalign leginkább felnőttek és tinédzserek kezelésére szolgál, de létezik már kifejezetten a vegyes fogazatra kitalált kezelés, ez a First, így gyakorlatilag 6 éves kortól lehet kezdeni. Azok a gyermekek, akiknek nincs meg minden őrlőfoguk, valamint az időskorúak, akiknek bonyolultabb fogászati ​​esetei vannak, szintén jelentkezhetnek az Invisalign-ra, de konzultálniuk kell fogorvosukkal, hogy meghatározzák az igényeiknek leginkább megfelelő kezelési lehetőséget.

Az Invisalign elsősorban a torlódott fogak, a fogak közötti távolság, a túlharapások, az alulharapások, a görbe vagy elfordult fogak fogszabályozási kezelésére használható:

Smile Institute® - Invisalign - TORLÓDÁSra

TORLÓDÁS

Smile Institute® - Invisalign - RÉS-ZÁRÁSra

RÉS-ZÁRÁS

Smile Institute® - Invisalign - MÉLYHARAPÁSra

MÉLYHARAPÁS

Smile Institute® - Invisalign - TÚLHARAPÁSra

TÚLHARAPÁS

Smile Institute® - Invisalign - KERESZTHARAPÁSra

KERESZTHARAPÁS

Smile Institute® - Invisalign - Nyitottharapásra

NYITOTT HARAPÁS

Smile Institute® - Invisalign - KÖZÉPVONALI ELTOLÓDÁSra

KÖZÉPVONALI ELTOLÓDÁS

Smile Institute® - Invisalign - ÉLHARAPÁSra

ÉLHARAPÁS

TÖBBET SZERETNE TUDNI ARRÓL, MELY FOGÁSZATI ESETEKBEN SEGÍTHET AZ INVISALIGN?

Ha fogai túl közel vannak egymáshoz, és abnormális a helyzetük, például átfedésben vannak, vagy különböző irányokba mozdultak el, esetleg el vannak csavarodva.

Miért javasolt kijavítani?
A zsúfoltság az egyik leggyakoribb fogászati ​​probléma, mindamellett az egyik legszembetűnőbb is. A torlódott fogak esetében hamarabb alakulhat ki fogászati probléma. A zsúfolt fogakat nehezebb tisztán tartani, harapáskor és rágáskor nem megfelelően záródnak, ez pedig sokkal több szájhigiéniai problémához vezethet.

Az Invisalign segíthet?
Igen! Az Invisalign láthatatlan fogszabályzók képesek helyükre mozgatni a torlódott fogakat, az egyenesebb fogsor pedig mindig egészségesebb mosolyt jelent.

A rés-zárás, vagy diasztéma az a jelenség, amikor két szomszédos fog oldalsó felszínei nem érintkeznek egymással. Ez a hézagosság gyakori jelenség és sokak gond nélkül együtt tudnak ezzel élni, de egyeseket zavar. Másrészt ez nem feltétlenül csak esztétikai probléma. Amellett, hogy valakinek esetleg nem tetszik a fogak alakja, nagyon zavaró, ha az étel folyton beszorul, ami miatt ínygyulladás és fogérzékenység is kialakulhat.

Miért javasolt kijavítani?
Azzal, hogy a fogak szorosan illeszkednek egymáshoz, támogatják is egymást. Ha a fogak távol helyezkednek egymástól, vagy a fogsor hiányos, nagyobb a kockázata annak, hogy elrepednek, letörnek és az étel is megakadhat ezeken a helyeken fogszuvasodást, ínybetegséget okozva.

Az Invisalign segíthet?
Igen! Az Invisalign láthatatlan fogszabályzók képesek helyükre mozgatni távol álló fogakat, megszüntetni a fogak közti rést, az egyenesebb fogsor pedig mindig egészségesebb mosolyt jelent.

Mélyharapásról akkor beszélünk, ha a felső fogsor metsző fogai drasztikusan átfedik az alsó fogsor front fogait.

Miért javasolt kijavítani?
A mélyharapás következtében az alsó arcmagasság (orr és áll közötti terület) megrövidül, a mélyebb harapás következtében a felső fogsor az alsó ajkakat kifordíthatja, az ajakzugokat lefelé fordítja, aminek következtében ‘szomorú száj’ alakul ki, idővel pedig az állkapocs ízület károsodásához vezethet. Nagyon súlyos mélyharapás esetén az alsó metszőfogak összezáráskor ráharapnak a szájpadlás ínyére, ami az ínyben fájdalmas gyulladást okozhat.

Az Invisalign segíthet?
Igen! Az Invisalign láthatatlan fogszabályzók képesek helyükre mozgatni az előre álló fogakat, ezáltal orvosolni a mélyharapást, az egyenesebb fogsor pedig mindig egészségesebb mosolyt jelent.

Túlharapás esetén a felső fogak túlságosan túlnyúlnak az alsó metsző fogakon.

Miért javasolt kijavítani?
A túlharapás megnehezíti az étel harapását és rágását, és mint a rosszul illeszkedő fogsorok esetében, súlyos szájhigiéniai problémákhoz, de akár fogtörésekhez és csontvesztéshez is vezethet.

Az Invisalign segíthet?
Igen! Az Invisalign láthatatlan fogszabályzók képesek helyükre mozgatni az előre álló fogakat, ezáltal orvosolni a túlharapást, az egyenesebb fogsor pedig mindig egészségesebb mosolyt jelent.

Ha harapáskor a felső fogai az alsó fogak mögé esnek, ami ellentéte annak, ahogy kellene. Ez előfordulhat egy foggal vagy fogak csoportjával, vagy a teljes fogívvel (ezt hívjuk köznapi nyelven bulldog-harapásnak).

Miért javasolt kijavítani?
A keresztharapás esetén az alsó és felső fogak rágófelülete nem a megfelelő anatomikus pozícióban találkozik. Gyakoribb a fogfelszínek torzult kopása, megrepedhetnek, eltörhetnek a fogak. A keresztharapás következtében éjszaka a szorításnál / csikorgatásnál túl nagy erő hat rá, emiatt elkezd sorvadni a foggyökér körüli csontágy, ezt követi az íny és ez az így visszahúzódását okozhatja.

Az Invisalign segíthet?
Igen! Az Invisalign láthatatlan fogszabályzók képesek helyükre mozgatni a fogakat, ezáltal orvosolni a keresztharapást, az egyenesebb fogsor pedig mindig egészségesebb mosolyt jelent.

Nyitott harapásról akkor beszélünk, ha a felső és alsó fogsor fogai nem érnek össze, rés található közöttük. A harapási eltéréseket a nyitott harapás esetében vertikális (függőleges) síkban való eltérés, akárcsak a mélyharapásnál, csak itt ellenkező irányban.

Miért javasolt kijavítani?
A nyitott harapás idővel károsítja az állkapocs ízületet és túlzott terhelést jelent a hátsó rágófogaknak. Ennek következtében a hátsó fogak eltörhetnek, sőt, idő előtti elvesztését is okozhatja. Ha a hátsó rágófogait idő előtt elveszti, ezek pótlása nagyon nehéz.

Az Invisalign segíthet?
Igen! Az Invisalign láthatatlan fogszabályzók képesek korrigálni harapást, az egyenesebb fogsor pedig mindig egészségesebb mosolyt jelent. A nyitott harapás kezelése és a harapás helyreállítása az életminőséget nagyban javíthatja.

A középvonal eltolódása esetén a felső és az alsó fogsor nem tökéletesen egymás alatt helyezkedik el. Okozhatja egyéni genetika, veleszületett foghiány vagy fogvesztés is.

Miért javasolt kijavítani?
A középvonal eltolódás nem csak esztétikailag problémás, hanem gyakran jár együtt arc aszimmetriával, és egyoldali állkapocs-ízület túlterheléssel is.

Az Invisalign segíthet?
Igen! Az Invisalign láthatatlan fogszabályzók képesek korrigálni a fogsort, az egyenesebb fogsor pedig mindig egészségesebb mosolyt jelent. A középvonal eltolódás fogszabályzóval történő kezelése az életminőséget nagyban javíthatja.

Az élharapás esetén a felső metszőfogak élei ütköznek az alsó frontfogak éleivel.

Miért javasolt kijavítani?
Mivel összezárt állapotban a felső és alsó frontfogak éle érintkezik, ezáltal erősen koptatják egymást, zománcuk lepattoghat, letöredezhet. Ez a harapás forma megterheli az állkapocs ízületet és a későbbiekben állkapocs ízületi betegség alakulhat ki.

Az Invisalign segíthet?
Igen! Az Invisalign láthatatlan fogszabályzók képesek korrigálni az élre zárt fogsort is. Az egyenesebb fogsor pedig mindig egészségesebb mosolyt jelent.

Invisalign, a láthatatlan fogszabályozó

A láthatatlan fogszabályzó sínek viselése után az eredmények rövid időn belül észrevehetőek lesznek, mivel a fogai szép lassan elkezdenek igazodni a kívánt mosolyhoz. Rendszeres ellenőrzésekre azért van szükség a fogszabályozó orvosnál, hogy a változást nyomon kövessük, ha szükséges igazítsunk rajta és hogy a páciens megkaphassa a következő szettet. Ez a sorozat addig folytatódik, amíg el nem érjük a megálmodott új mosolyt.

A kezelési idő széles spektrumon mozog, enyhe esetekben csupán 3 hónap is lehet, de akár 2-2,5 évig is terjedhet, a páciens konkrét állapotától és az eltérés mértékétől függően.

Többféle kezelési lehetőség áll rendelkezésre az Invisalign kezelési rendszertől, ahol a páciens annyi láthatatlan fogszabályozó sínt kap, amennyi szükséges az eset befejezéséhez, a többrészes szetteket tartalmazó láthatatlan fogszabályozó készletek igazán rugalmasan testre szabhatók.

A kezelés költsége opciónként változik, a költségspektrum tetején a Korlátlan csomag áll. Az Ön számára legmegfelelőbb kezelési lehetőség meghatározásához és a költségek további részletezéséhez kérjen konzultációt szakorvosunkról.

Mennyibe kerül?

Egy példát kiemelve az Invisalign Express kezelés átlagos költsége 1 fogívre 350 000 Ft-tól kezdődik. Az Invisalign Comprehensive teljes kezelés átlagos költsége két fogívre körülbelül 1 500 000 Ft. Természetesen a kezelés költségei a páciens egyedi igényeihez igazodik, attól függően változik, így az itt meghatározott árak csupán tájékoztató jellegűek. Minden esetben a kezelési terv elkészítésével konkrét árajánlatot is átnyújtunk a páciens számára, hogy megfontolt döntést hozhasson, belevág-e a fogszabályzásba.

Mikor lehet elkezdeni?

Csak egy fogszabályozó szakorvos tudja megítélni, hogy az Invisalign megfelelő fogszabályozási kezelési lehetőség-e az Ön számára. Minden problémára tudunk megoldást. Előfordulhat, hogy alternatív megoldást fog javasolni fogszabályzó fogorvosunk annak érdekében, hogy a legjobb módszert kínáljuk az Ön speciális kezelési igényeinek kielégítésére.

Invisalign vagy a hagyományos fogszabályozás

Az Invisalign láthatatlan fogszabályozó testre szabottan illeszkedik a fogakhoz, hogy irritációmentes kezelést biztosítson, szinte semmiféle beállítási kényelmetlenséggel nem jár. Az esetek nagy részében kiválóan alkalmazható.

Előfordulhat, hogy az Invisalign bizonyos torlódásos esetekre vagy összetett harapási problémákra nem alkalmas, ekkor a hagyományos fogszabályozás alkalmazható. A hagyományos fém fogszabályzót azonban a fogakhoz rögzítik, és a fogorvos rendszeresen beállítja azokat, továbbá nem távolítják el őket a kezelés befejezéséig. Ezen kívül a hagyományos fogszabályzó nehezítheti a rutin szájhigiéniai feladatok elvégzését, és zavarhatja az étkezést és a beszédet.

Invisalign vagy más láthatatlan fogszabályozók

Az Invisalign és az egyéb, piacon fellelhető átlátszó, személyre szabott, eltávolítható láthatatlan fogszabályozók szép lassan képesek visszaállítani a fogakat a kívánt pozícióba. Mindegyik lehetséges megoldást nyújt az olyan problémák kijavítására, mint a zsúfolt vagy egymástól távol lévő fogak, a túlharapások, az alulharapások és a görbe (elfordult) fogak kezelése. AzInvisalign fogszabályozók fokozott kristálytisztaságot biztosítanak (azaz gyakorlatilag tényleg láthatatlanok), és minimálisan invazívak. Ezen kívül ellenállnak a kopás okozta homályosodásnak is.

Mindegyik láthatatlan fogszabályozót készletben adják és rendszeres utóellenőrzés szükséges, hogy a fogszabályozó orvos ellenőrizni tudja az állapot előrehaladását. Az Invisalign esetében általában 20-30 fogszabályozó szükséges mind a felső, mind az alsó fogak esetében, általánosságban elmondható, hogy a legtöbb felnőtt egy éven belül befejezi a kezelést. A kezelési idő minden egyén esetében más és más, egy-két év között változhat, az adott igazítási problémától függően.

Amennyiben további részletekre is kíváncsi az Invisalign és más rendszerek összehasonlításával kapcsolatban, olvassa el a témában írt bejegyzéseinket a BLOG oldalon.

Mosolyfelmérésünk segíthet.

Szeretné tudni, hogy az Invisalign láthatatlan fogszabályozók Önnek is segíthetnek-e?

INVISALIGN® - láthatatlan fogszabályozó kezelések

SMILE INSTITUTE® BLOG

Olvassa el a témában írt blog bejegyzéseinket

∗17 millió az Invisalign rendszerrel kezelt betegek száma. Az Align Technology állományában 2023. december 31-én rendelkezésre álló adatok alapján.

Miért pont az Invisalign kezelést érdemes választania?

Az Invisalign rendszer az egyik legfejlettebb és minden bizonnyal a legnépszerűbb láthatatlan fogszabályozó rendszer a világon.
Minden egyes részletét olyan alapossággal tervezték, hogy segítségével létre jöhessen az a mosoly, amelyre mindig is vágyott!

Páratlan szakértelem, amiben több mint 17 millió∗ páciens bízik világszerte.

A személyre szabott kezeléseket kizárólag képzett Invisalign fogszabályozó specialista orvos végzi szabadalmaztatott 3D technológiával.

Innovatív kezelési tervezésen alapuló kezelés több mint 20 éves tudományos kutatással és tapasztalattal.

Az egyedülálló SmartTrack és SmartForce rendszer segítségével az Invisalign kezelés során sokkal kiszámíthatóbban lehetséges a fogak mozgatása.

A szabadalmaztatott 3D technológia felhasználásával képesek vagyunk feltérképezni az egyes fogmozgásokat
a fogak digitális szimulációja által.

Segítségével Ön megtekintheti, hogy a kezelés hatására
hogyan változik majd fogai helyzete és láthatja a jövőbeni tökéletes mosolyát!

Smile Institute® Invisalign Provider

Kérjen időpontot egy személyes Invisalign® konzultációra!