Fogszabályozás, Láthatatlan fogszabályozás, Smile Makeover

Hogy működik az Invisalign®?

Smile Institute - Blog - Hogyan működik az Invisalign?
Smile Institute - Blog - Hogyan működik az Invisalign?

Hogyan működik az Invisalign® kezelés?

Szeretné megváltoztatni a mosolyát?
Segítünk elérni! Ha többet szeretne megtudni az Invisalign ® kezelésről, olvasson tovább!

1. Konzultáljon Invisalign® fogszabályozó szakorvosunkkal, és nézze meg 3D-ben, hogyan mutatna az új mosolya!

Az Invisalign® kezelés során szakképzett fogszabályozó orvosunk gyors és precíz 3D-s digitális képet készít fogairól iTero™ szkenner segítségével, és Önnel együttműködve olyan egyedi kezelési tervet készít, amellyel egészen biztosan elégedett lesz.

2. Kezdje el mosolyának átalakítását!

Amennyiben elégedett a kezelési tervével, készen áll az Invisalign® kezelési útjának következő lépéseire:

KEZDJE EL VISELNI A LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYZÓKAT

Az Invisalign® átlátszó fogszabályozók rugalmas SmartTrack™ anyagból készülnek, és lézerrel az ínyvonalhoz igazodva vágják azokat a nagyobb kényelem érdekében.

JÁRJON RENDSZERESEN KONZULTÁCIÓRA AZ INVISALIGN® ORVOSÁHOZ

Általában nagyjából 6-8 hetente van szükség ellenőrzésre, így kezelőorvosa figyelemmel kísérheti a kezelés előrehaladását. A My Invisalign™ alkalmazás Invisalign® Virtual Care 5 funkciója azt is lehetővé teszi, hogy orvosa nyomon követhesse fogsora változását, és akár távolról is visszajelzést tudjon adni a személyes találkozók között.

FOLYTASSA A MEGSZOKOTT NAPI RUTINJÁT

Az Invisalign® fogszabályozók gyakorlatilag átlátszóak és könnyen kivehetők, így a szokásos módon étkezhet és moshat fogat, kevesebb kompromisszum mellett. Ne felejtse el, hogy a nap 22 órájában viselnie kell az Invisalign® fogszabályozókat, hogy a kezelés rendben haladjon.

Mennyi ideig tart az Invisalign® kezelés?

Az Invisalign® láthatatlan fogszabályozók segíthetnek helyreállítani a fogazati rendellenességeket. A kezelés időtartama átlagosan körülbelül 6 hónapig tart, de a pontos időtartamot az Ön problémájára fókuszálva, az Ön genetikai jellemzőit figyelembe véve az Invisalign® kezelőorvosa határozza meg, attól függően, hogy az Ön esete mennyire bonyolult. A legtöbben 3 hónap után már érzik a különbséget az Invisalign® fogszabályozók viselése során, és az eredmények általában 6 hónap után már látványosak.

Szeretne többet megtudni az Invisalign® láthatatlan fogszabályozókról?
A Smile Institute® csapata rendelkezésére áll! Vegye fel a kapcsolatot egy képzett Invisalign®-specialista fogszabályozó szakorvosunkkal, aki készséggel válaszol minden felvetődő kérdésére!

Higgye el, az Invisalign® minden szakaszban segítséget nyújthat!

Smile Institute - Blog - Hogyan működik az Invisalign?
Smile Institute - Blog - Hogyan működik az Invisalign?

Maradjon továbbra is ragyogóan szép a vadonatúj mosolya!

Most, hogy megváltoztatta mosolyát a világ legfejlettebb tiszta igazítójával 3 , így tarthatja meg az Ön által szeretett egyenesebb mosolyt.

Viselje a kezelési tervnek megfelelően az Invisalign ® fogszabályozókat!

Beállíthat emlékeztetőket a fogszabályozók viselésére és cseréjére a My Invisalign™ alkalmazásban!
A fogszabályozás befejeztével a fogak ismét hajlamosak lehetnek elmozdulni, ezért fontos, hogy azokat helyükön tartsák a tartós eredmény érdekében.
Kérdezze meg Invisalign®-specialista fogszabályozó szakorvosát a Vivera™ fogszabályozóktól, amelyek egyedileg készülnek, és 30%-kal erősebbek, mint a többi fajta.
Az Invisalign®-nal az „utána” fotók örökké érvényesek maradnak!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Bármely fogorvoshoz vagy fogszabályozó szakorvoshoz fordulhatok Invisalign® kezelésért?

Számos fogszabályozó szakorvos ismeri az Invisalign® rendszerét, de nem mindegyik képes alkalmazni azt. Azoknak az orvosoknak, akik Invisalign® kezelést kívánnak ajánlani, egy speciális képzésen kell részt venniük. Forduljon bizalommal a Smile Institute® Invisalign-specialistájához!

Miben különbözik az Invisalign® kezelés a többi fogszabályozási lehetőségtől?

Az Invisalign® kezelés a világ legfejlettebb láthatatlan fogszabályozó rendszere, amelyet több mint két évtizedes innováció támogat. A hagyományos fogszabályzókkal ellentétben az Invisalign® átlátszó fogszabályozó sínei eltávolíthatók és gyakorlatilag tényleg láthatatlanok. Nincsenek ívek és bracketek, így nem kell változtatnia a fogmosás és a fogselyem használatán sem. És továbbra is fogyaszthatja kedvenc ételeit!

Vannak korlátozások arra vonatkozóan, hogy mit ehetek a kezelés alatt?

Nincsenek korlátok! Az Invisalign® láthatatlan fogszabályozó sínek kivehetők, így egyáltalán nincs korlátozás semmiféle ételre (szóval, hello popcorn! ;)). Tudjuk, hogy a hagyományos ívek és bracketek használata során hosszú a listája azoknak az ételeknek, amelyeket sajnos nem ehetünk, mert károsíthatják a fogszabályozót, vagy egyszerűen beleakadhatnak. Az Invisalign viszont nem ilyen, hiszen étkezés során eleve szükséges eltávolítani a szájból, majd alapos fogmosás után helyezhetők újra vissza a fogakra.

Mennyi ideig fog tartani a kezelés?

A kezelés időtartama több tényezőtől is függ, például attól, hogy mennyire összetett az eset, és milyen gyakran viseli az íveket. Az Ön Invisalign® kezelőorvosa pontosan meghatározza, mennyi ideig tarthat a kezelés az Ön speciális igényei alapján. Átlagosan a teljes Invisalign® kezelés ideje 12-18 hónap, az eredmények már heteken belül láthatók.

Milyen gyakran kell majd cserélni az Invisalign® íveket?

Az Invisalign® kezelőorvosa mondja meg, hogy milyen gyakran kell új Invisalign® íveket cserélnie (ez az egyéni kezelési tervtől függően változhat). A legtöbb Invisalign® kezelőorvos az Invisalign® láthatatlan fogszabályozó ívek hetente vagy kéthetente történő cseréjét javasolja.

Naponta hány órát kell viselni az Invisalign® íveket?

A legjobb eredmény érdekében viselje az Invisalign® láthatatlan fogszabályozó íveket a nap 20-22 órájában, és csak evéshez, iváshoz, fogmosáshoz és fogselyem használatához vegye ki őket.

Az Invisalign® kezelőorvosom ún. „attachmenteket” említett. Mik ezek, és miért van szükségem rájuk az Invisalign® kezelésem során?

Az Invisalign® kezelés során előfordulhat, hogy kezelőorvosa szükségesnek ítéli az ún. SmartForce™ toldalékok használatát. Ezek kis fogszínű formák, amelyek a fogakhoz vannak rögzítve és kapaszkodóként szolgálnak, kitöltik a helyet, amit az íveknek finoman meg kell nyomni, hogy megfelelő erővel mozgassák a fogakat, és ezek teszik lehetővé az összetett fogmozgásokat fogszabályzó nélkül is. Az Invisalign® láthatatlan fogszabályozó ívek simán és szorosan illeszkednek köréjük, így ezek alig észrevehetők.

Erre csak speciális esetekben van szükség. Ha kezelőorvosa az Invisalign® SmartForce™ attachmenteket javasolja, akkor ő azt a kezelés kezdetén vagy során rögzíti a fogaihoz, és eltávolítja, amikor már nincs rájuk szükség.

A hagyományos fogszabályzó eltávolítása óta a fogaim sajnos elmozdultak. Megoldhatja ezt az Invisalign® kezelés?

Igen, az Invisalign® láthatatlan fogszabályozó ívek szinte valamennyi fogazati rendellenességet kezelik, az egyszerűtől a bonyolultig. Sokan, akik korábban fogszabályzót viseltek, épp az Invisalign® kezelést választják, mint diszkrét megoldást mosolyuk javítására, amikor azt tapasztalják, hogy fogaik újra elmozdultak.

Porcelán héj / korona van a fogamon. Az Invisalign® láthatatlan fogszabályozó működik velük is?

Ez több tényezőtől függ. Konzultáljon Invisalign® kezelőorvosával az Ön fogszabályozási terveiről, beleértve a héjakat és a koronákat is, ő felméri az Ön egyéni igényeit és megmondja, az adott probléma megoldható-e Invisalign®-nal.

Több fogamon van híd. Az Invisalign® láthatatlan fogszabályozó azzal is működik?

Az Invisalign® láthatatlan fogszabályozó íveket úgy tervezték, hogy minden egyes fogat külön-külön mozgassanak. Mivel a hídpótlás két vagy több fogat (fixen) köt össze, így előfordulhat, hogy a láthatatlan fogszabályozó erre nem hatékony.