Fogpótlás, Implantátum

Hogyan támogatja a csontpótlás a fogimplantátumokat?

Smile Institute® BLOG - Hogyan támogatja a csontpótlás a fogimplantátumokat?

A fogászati ​​implantátumok forradalmasították a fogászatot, tartós és természetes megjelenésű megoldást kínálva a hiányzó fogakra. Egyes egyéneknél azonban az elégtelen csonttérfogat kihívást jelenthet a sikeres implantátumbeültetés szempontjából. Itt jön képbe a csontpótlás lehetősége. Ez ugyanis kulcsfontosságú támogatási rendszert kínál a fogászati ​​implantátumok stabilitásának és hosszú élettartamának biztosításához.

A csontgraftok megértése
A sikeres fogbeültetés egyik feltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű állcsont rendelkezésre állása. Az olyan tényezők, mint a fogvesztés, az ínybetegség vagy a trauma mind csontvesztéshez vezethetnek, ami szükségessé teszi a csontszerkezet pótlását.

A csontbeültetés magában foglalja a csontszövet átültetését a hiányos területre. Különféle típusú csontgraftok léteznek, beleértve az autograftokat (a páciens saját testéből vették), az allograftokat (a donortól) és a szintetikus graftokat (laboratóriumi anyagok). A választás minden esetben az Ön egyéni igényeitől és preferenciáitól függ.

A csontpótló anyagokat származási helyük és kémiai összetételük szerint szokták csoportosítani. A csontpótló anyag kiválasztását a csonthiány mértéke mellett meghatározza az is, melyik állcsonton kerül sor a tényleges implantációra.

Smile Institute® BLOG - Hogyan támogatja a csontpótlás a fogimplantátumokat?
Smile Institute® BLOG - Hogyan támogatja a csontpótlás a fogimplantátumokat?

Miért „tűnik el” a csont?
Tartós foghiány esetén a csont, melyre nem hat a rágás ereje, elkezd felszívódni. Minél hosszabb ideig marad kezeletlen a foghiány, annál nagyobb a veszélye, hogy a későbbi implantáció előtt elkerülhetetlenné válik a csontpótló műtét. A csontpótlás ma már rutinműtétnek számít, így minimális a műtéti kockázat, valamint maga a beavatkozás nem jár fájdalommal, azonban az implantátum beültetés sikeressége múlik rajta.

Ha az állcsont nem elég magas vagy széles, a páciens meglévő csontállománya nem megfelelő, így csontpótlás nélkül nem tudja befogadni az implantátumot. Nemcsak a fogvesztés, hanem huzamosabb ideje fennálló fogágybetegség vagy csontritkulás is vezethet olyan mértékű csontállomány veszteséghez, mely implantátum beültetés előtt megkívánja a csontpótló műtét szükségességét.

A meglévő csontállomány csontpótló anyaggal való kiegészítésére több alternatíva is kínálkozik. Lehetőség van állati eredetű csontszövet, emberi eredetű csontszövet alkalmazására, vagy szintetikus csontpótló anyag alkalmazására, valamint nagymértékű csontvesztés esetében a csontállomány pótolható a páciens saját csontszövetével is, a csonthiány mértékének függvényében. A csontpótló anyagok nem csak a csont mennyiségét pótolják, hanem a csontképződés folyamatát is elősegítik, úgy hogy a környező csontsejteket csontszövet előállítására serkentik.

Hogyan támogatják a csontpótlók az implantátumokat?
A csontbeültetés erős alapot hoz létre, amely biztosítja a fogászati ​​implantátum megfelelő alátámasztását. Ez a stabilitás kulcsfontosságú az implantátum és az állcsont sikeres integrációjához. A csontátültetések hozzájárulnak a természetes megjelenésű ínyvonal és arcszerkezet helyreállításához is, javítva a fogászati ​​implantátum esztétikai és funkcionális aspektusait.

Nem minden fogbeültetésre kerülő betegnek van szüksége csontátültetésre, de ha igen, Nagy Dominik doktor úr és a Smile Institute szakértő csapata gondoskodik arról, hogy állcsontja megfelelően támassza az implantátumokat, és egy életen át oka legyen mosolyogni.

Smile Institute® BLOG - Hogyan támogatja a csontpótlás a fogimplantátumokat?

Összefoglalva: a csontpótlás segít leküzdeni az elégtelen csonttérfogat okozta kihívásokat, használatával meg tudjuk teremteni a megfelelő stabilitást a sikeres implantátum beültetéshez. Noha a csontpótlási beavatkozás időben meghosszabbíthatja a kezelést, a stabilitás, az esztétika és a funkcionalitás terén nyújtott előnyök annyival többet adnak, hogy ezt a plusz időt érdemes a száj egészségére fordítani. A Nagy Dominik doktor úrral folytatott személyes konzultáció során segítünk meghatározni az Ön speciális igényeinek legmegfelelőbb megközelítést, amely erős és stabil alapot biztosíthat majd mosolyának!

Hívjon bennünket még ma, és egyeztessen időpontot egy személyes konzultációra!

A Smile Institute-nál másképp tekintünk a fogászatra.

Szenvedélyünk a gyönyörű, egészséges fogsor. Szívügyünk, hogy a pácienseinknek szebb és egészségesebb mosolyt biztosítsunk kényelmes, elit környezetben, a modern orvoslás és a hatékonyság páratlan szintjén.

Mindenekelőtt a pácienseinkkel kialakított jó kapcsolatunkat tartjuk fontosnak, hálásak vagyunk, hogy ránk bízták mosolyukat. Célunk, hogy pácienseink egy életen át mosolyogjanak!

KONZULTÁCIÓ
Személyes konzultáció során van lehetőségünk felmérni, hogy a kívánt eredmény eléréséhez pontosan milyen és hány beavatkozás szükséges. Ezen konzultáció során tájékoztatjuk az ajánlott beavatkozás anyagi és időbeni vonzatáról is a tervezhetőség érdekében. Ezen kívül a konzultáció során van lehetősége kérdéseit is feltenni orvosainknak.

Amennyiben szeretne személyes konzultációra bejelentkezni, kérjen időpontot az alábbi telefonszámon:
+36 20 932 8426


#SmileInstitute #ComplexSmileMakeover #KeepSmiling