Dentálhigiéne, Elszíneződés

Ünnepelje fogfehérítéssel a kávé világnapját

Smile Institute Blog - Ünnepelje fogfehérítéssel a kávé világnapját

Mivel a víz után a kávé a leggyakrabban fogyasztott ital a világon, így joggal érdemel meg egy saját világnapot. Tudta, hogy a felnőttek több mint 60%-a iszik legalább egy csésze kávét naponta, a Smile Institute-nál mi is tudjuk, milyen fontos egy csésze csodás feketével kezdeni a napot! 😉
Ugyanakkor azt is tudjuk, milyen fontos, hogy mosolya ragyogó és fehér legyen. Idővel a kávé és más sötét italok, például a bor, a tea és a szénsavas üdítők elszínezhetik a fogait.
A probléma megoldására sokszor egy alapos fogkőeltávolítás is elegendő, amelyben dentálhigiénikusunk a segítségére lehet. Rendelőnkben professzionális fogfehérítést is kínálunk, hogy ezeket a problémákat hatékonyan kezeljük, és hogy megőrizzük pácienseink szép mosolyát.
Íme néhány dolog a fogairól, amelyeket érdemes szem előtt kell tartania A Kávé Világnapja során is:

Miért okoz elszíneződést a fogakon a kávé?

A kávé és más sötét színű ital „tanninoknak” nevezett polifenolt tartalmaz. A tanninok idővel felhalmozódhatnak a fogakon, és elszíneződhetnek a fogzománc porózus jellege miatt. E foltok eltávolításához általában fogfehérítésre van szükség. Ezen kívül a tanninok a szájban lévő plakkon is felhalmozódhatnak. A lepedék általában színtelen, de a kávé elszínezheti azt, amitől a fogsora barnábbnak vagy sárgábbnak tűnhet. Ezeket a foltokat általában úgy lehet eltávolítani, hogy a szokásos fogmosás során fogkefével alaposan megsúroljuk fogunkat.

Smile Institute Blog - Ünnepelje fogfehérítéssel a kávé világnapját

Hogyan állíthatja vissza fogai ragyogó fehérségét a fogfehérítés?

A fogfehérítés során karbamid-peroxidot vagy hidrogén-peroxidot használnak a foltok eltávolítására. Ezek a vegyületek nagyon illékonyak, amikor érintkezésbe kerülnek a fogakon lévő foltokkal, és lebontják a kémiai kötéseket, amelyek a foltokat a fogakon tartják. Ez a reakció „kifehéríti” a fogfoltokat, és visszaállítja a fogzománc természetes fehér színét.

A fogfehérítés segítségével helyreállíthatjuk mosolyát akár egyetlen rövid rendelői látogatás során. Használhat akár egy egyedi készítésű, hazavihető fehérítő készletet is, hogy otthona kényelmében tegye ragyogóbbá mosolyát.

Hogyan tarthatja ragyogó fehéren fogait a fogfehérítés után?

Kávéfogyasztás visszaszorítása elősegíti, hogy fogai ragyogóbbak maradjanak, de tudjuk, hogy ez túl nagy lemondással járna! Ha továbbra is szeretné megőrizni a kávézási szokásait anélkül, hogy az elszínezné a fogait, íme néhány dolog, amit megtehet:

  • Használjon szívószálat – ha szívószálon keresztül iszik kávét, megakadályozza, hogy az érintkezzen a fogaival. Ez megakadályozza a foltok kialakulását is.
  • Öblítés és fogmosás kávéfogyasztás után – kávéfogyasztás után öblítse ki a száját vízzel vagy akár szájvízzel, majd néhány perccel később mossa meg a fogait. Fontos, hogy soha ne közvetlenül kávéfogyasztás után mosson fogat, mert a kávé savas és gyengíti a zománcot, így ha a szájüreg kiöblítése előtt fogkefével nekiesik, megkophat a zománc.
  • Jöjjön el a rendszeresen fogkőeltávolításra – a rendszeres, hat havonta elvégzett fogkőleszedés segíthet eltávolítani a lepedéken felhalmozódott tanninok által okozott kisebb foltokat is
  • Használjon fehérítő fogkrémet és szájvizet – a peroxid alapú fehérítő fogkrém vagy szájvíz segíthet megelőzni a foltok felhalmozódását. Kerülje a szén „fehérítő” fogkrém használatát. Hatástalan, és tartósan károsíthatja a zománcot.
  • Fontolja meg a fogfehérítési lehetőséget – A Smile Institute kímélő fogfehérítő kezelése megfizethető árú, és segíthet visszafordítani a kisebb foltok elterjedését, megakadályozni a további foltok kialakulását, miközben mosolya ragyogó marad.

Ünnepelje a Kávé Világnapját egy ragyogó fehér mosollyal!

Nem kell elszíneződött vagy sárga mosollyal élnie csak azért, mert szereti a kávét. A rendelőnkben végzett fogfehérítéssel megőrizheti mosolyának gyönyörű megjelenését. További információért és időpontért hívjon bennünket!

A végére egy érdekesség: azt tudta, hogy az ókori arab kultúrában a nők egyetlen okkal válhattak el férjüktől, ha az pocsék kávét főzött? 🙂

A Smile Institute-nál másképp tekintünk a fogászatra.

Szenvedélyünk a gyönyörű, egészséges fogsor. Szívügyünk, hogy a pácienseinknek szebb és egészségesebb mosolyt biztosítsunk kényelmes, elit környezetben, a modern orvoslás és a hatékonyság páratlan szintjén.

Mindenekelőtt a pácienseinkkel kialakított jó kapcsolatunkat tartjuk fontosnak, hálásak vagyunk, hogy ránk bízták mosolyukat. Célunk, hogy pácienseink egy életen át mosolyogjanak!

KONZULTÁCIÓ
Személyes konzultáció során van lehetőségünk felmérni, hogy a kívánt eredmény eléréséhez pontosan milyen és hány beavatkozás szükséges. Ezen konzultáció során tájékoztatjuk az ajánlott beavatkozás anyagi és időbeni vonzatáról is a tervezhetőség érdekében. Ezen kívül a konzultáció során van lehetősége kérdéseit is feltenni orvosainknak.

Amennyiben szeretne személyes konzultációra bejelentkezni, kérjen időpontot az alábbi telefonszámon: +36 20 932 8426


#SmileInstitute #ComplexSmileMakeover #KeepSmiling