BLOG, Smile Makeover

A mosolygás előnyei

Smile Institute® BLOG - A mosolygás előnyei

Hányszor mosolyog egy nap?
Vigyorog minden alkalommal, amikor kedvenc dala megszólal a rádióban, vagy amikor barátaival és családjával tölti az időt? Mindezek az apró pillanatok összeadódnak.

Egy átlagos boldog felnőtt naponta 40-50-szer mosolyog, de egy átlagos felnőtt csak 20-szor! Ha úgy gondolja, hogy ez nagy különbség, vegye figyelembe, hogy a gyerekek naponta 400-szor mosolyognak!

Tanulmányok kimutatták, hogy az esztétikai előnyökön túl:

A mosolygás az egészségnek is jót tesz
Amellett, hogy javítja a hangulatot, a mosolygás arra készteti a szervezetet, hogy olyan neuropeptideknek nevezett molekulákat szabadítson fel, amelyek a stressz ellen küzdenek. A Kansasi Egyetem tanulmánya megállapította, hogy a mosoly csökkentheti a stressz intenzitását. És ez működik, függetlenül attól, hogy boldog-e vagy sem.

Amellett, hogy kiváló stresszoldó, a mosolygás még:

  • Csökkenti a vérnyomást és a szívbetegség kockázatát: a mosolygás és a nevetés növeli a pulzusszámot, ellazítja az izmokat, majd csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást.
  • Növeli az állóképességet: az észlelt erőfeszítés, vagyis az, hogy mennyire érzi, hogy a teste dolgozik, az egyik legfontosabb tényező az állóképességben. Ha mosolyog, alacsonyabb lehet az észlelt erőfeszítés, és javulhat a sportteljesítménye.
  • Csökkenti a fájdalmat: A test természetes fájdalomcsillapítókat, úgynevezett endorfinokat bocsát ki, amikor nevet.
  • Erősíti az immunrendszert: A nevetés és a pozitív gondolkodás fokozza az immunválaszt, így kevésbé lesz hajlamos a betegségekre.
  • Endorfint szabadít fel: Az endorfinok azok a hormonok, amelyek boldoggá teszik az embert. Amikor mosolyog, teste dopamint és szerotonint szabadít fel, amelyek javítják a hangulatát és ellazítják.

Az egészségügyi előnyök mellett a mosolygás segíthet az interperszonális életében is. A mosolygás megközelíthetőbbé, szimpatikusabbá tesz. A kutatások bebizonyították, hogy a nevetés – és még a mosolygás is – ragályos. Amikor mosolyog vagy nevet, pozitivitása tükröződik, ami segít erősebb kapcsolatok kialakításában és pozitív környezet kialakításában.

Erősíti a kapcsolatokat
Egy 2015-ös tanulmányban a kutatók 71 házaspárt kérdeztek meg arról, hogyan ismerkedtek meg. Az eredmények azt mutatták, hogy a beszélgetésben részt vevő nevetés mennyisége szorosan összefügg a kapcsolat általános minőségével és a pár közeli kapcsolatával.

Ha valakivel nevetünk, megosztjuk vele az élményeinket, ami viszont erősíti a kötelékeket és elmélyíti a kapcsolatokat.

Még az is elképzelhető, hogy ennek köszönhetően tovább él
Egy 15 éves norvég tanulmány, amelyet 2016-ban tettek közzé, megállapította, hogy az erős humorérzékkel rendelkező nők tovább éltek, mint azok, akiknek nincs humorérzéke. A tanulmány kimutatta, hogy 73%-kal kisebb valószínűséggel haltak meg szívbetegségben és 83%-kal kisebb valószínűséggel fertőzés következtében. A humorérzékkel rendelkező férfiak 74%-kal kisebb valószínűséggel haltak meg fertőzés következtében.

Amikor nevet, azzal stimulálja a szívét és más izmaidat, hogy csökkentsd a pulzusszámot és a vérnyomást, és javítod a belélegzett oxigén minőségét is. Ezen előnyök mellett segíthet megállítani a fizikai jeleket. az öregedés.

A mosolygás előnyei egyértelműek. De mi van, ha nem tetszik a mosolyod?
Ha titkolta mosolyát a világ elől, mert hiányzik néhány foga, vagy nem tetszik a színük vagy a formája, forduljon Dr. Andrea Stevenshez, hogy kiértékelje a helyes utat. álmaid mosolya.