BLOG, Implantátum

Implantátum beültetés

Smile Institute® BLOG - Hogyan támogatja a csontpótlás a fogimplantátumokat?

A fogínygyulladás elkerülése és az ép fogak egészségének megőrzése érdekében is célszerű mielőbb pótolni a hiányzó fogat. A hiányzó fogak pótlására, a hiányos fogsor rendbetételére az egyik legkiválóbb megoldás a fogimplantátum beültetés.

Ha erre nem kerül sor a megfelelő időben, az állkapocs csont sorvadásán túl az arcizmok is deformálódhatnak, kialakul a klasszikus öreges arcforma, beesett ajkakkal és mély ráncokkal, barázdákkal.

A foghiány pótlására szolgál a fogimplantátum beültetés vagy a hídpótlás is. Hídpótlás esetén két egészséges fog tölti be a híd pillér funkcióját, vagy amennyiben ez az egészséges fogak hiányában nem megoldható, implantátummal kerül sor a híd rögzítésre is.

Műfogsor és híd helyett is tökéletes alternatíva az implantátum

A fogimplantátum beültetés lényegesen tartósabb, hosszabb távú megoldást jelent mint a hídpótlás. A fogimplantátum beültetés mindemellett stabilabban is tartja a fogsort és az egészséges fogakat sem kell lecsiszolni az implantátum beültetés előtt.

Nemcsak a hídpótlás helyett érdemes az implantátum beültetést választani, hanem a kivehető fogsor (protézis) rögzítésére vagy akár a protézis helyett, teljes foghiány esetén is az implantátum beültetés a legbiztosabb és a legesztétikusabb megoldás.

A titánból készült implantátum-műgyökerek 3-6 hónap alatt teljesen beépülnek az állkapocs csontszövetébe, edzve az ínyt és az állcsontot is, így stabilabban rögzülnek, mint eredeti fogaink. A fogimplantátum beültetés esztétikus megoldást jelent teljes- vagy részleges foghiány esetén, élethűen adva vissza a természetes fogak látványát.

A fogbeültetés menete

Az implantációs konzultáció során a Smile Institute rendelőjében a páciens szájüregéről 3 dimenziós CT felvételt készítünk, mely a csont mennyiségének és sűrűségének állapotáról is tájékoztatja Nagy Dominik szájsebész, implantátum-specialista doktor urat. Szintén ezen konzultáció során kerül sor a megfelelő implantátum kiválasztására is.

A csont mennyiségének, így magasságának és szélességének mérése elengedhetetlen, hiszen az implantátum becsontosodásához szükség van a megfelelő csontállományra. Ha ez a feltétel nem adott, a fogimplantátum beültetés előtt csontpótlásra van szükség, mely a Smile Institute rendelőjében történhet csontpótló anyaggal, de a pótlás történhet akár részben a páciens saját csontjának felhasználásával is. Csontpótlás után, amint megfelelő a csontállomány, sor kerülhet az implantációra.

Az implantátum beültetése után 3-6 hónapos gyógyulási szakasz következik. Az implantátum felépítmény részének és a fogkoronák fölhelyezésére csak az implantátum megfelelő becsontosodása után kerülhet sor.

Az implantátummal megszűnnek a rágásproblémák

A fogbeültetés után az arc deformációi eltűnnek, a beszéd, a rágás funkciói jelentős mértékben javulnak, utóbbi a rosszul emésztett táplálék következtében fellépő gyomorfájást is mérsékelheti, megszüntetheti.

A fogbeültetést kizáró tényezők

Egyes betegségek kizárják a fogászati implantátum beültetés végrehajtását. Az implantációt kizárják a vérképzőszervi és egyes véralvadási zavarok, a nem kezelt és karbantartott cukorbetegség, egyes autoimmun-betegségek, és a szteroid kezelés.

Külön megemlítendő, hogy a hazai jogszabályok értelmében fogászati implantátum nem ültethető be azon páciensnek, akik csontritkulás kezelésére biszfoszfonát tartalmú gyógyszert szedett valaha vagy jelenleg is ilyen hatóanyagú gyógyszert szed!

Az erős dohányzás is kizáró oka lehet az implantátum beültetésének.

Az erős fogszorítás, fogcsikorgatás vagy a nem megfelelő szájhigiénia szintén az implantáció kizáró oka.

Szeretne tájékozódni, Ön alkalmas-e fogászati implantátum beültetésére? Kérjek konzultációs időpontot még ma a +36 20 932 8426-os telefonszámon.

A Smile Institute-nál másképp tekintünk a fogászatra.

Szenvedélyünk a gyönyörű, egészséges fogsor. Szívügyünk, hogy a pácienseinknek szebb és egészségesebb mosolyt biztosítsunk kényelmes, elit környezetben, a modern orvoslás és a hatékonyság páratlan szintjén.

Mindenekelőtt a pácienseinkkel kialakított jó kapcsolatunkat tartjuk fontosnak, hálásak vagyunk, hogy ránk bízták mosolyukat. Célunk, hogy pácienseink egy életen át mosolyogjanak!

KONZULTÁCIÓ
Személyes konzultáció során van lehetőségünk felmérni, hogy a kívánt eredmény eléréséhez pontosan milyen és hány beavatkozás szükséges. Ezen konzultáció során tájékoztatjuk az ajánlott beavatkozás anyagi és időbeni vonzatáról is a tervezhetőség érdekében. Ezen kívül a konzultáció során van lehetősége kérdéseit is feltenni orvosainknak.

Amennyiben szeretne személyes konzultációra bejelentkezni, kérjen időpontot az alábbi telefonszámon:
+36 20 932 8426


#SmileInstitute #ComplexSmileMakeover #KeepSmiling