Dentálhigiéne

A jó szájhigiénia segíthet a magas vérnyomás szabályozásában

Smile Institute® BLOG - A jó szájhigiénia segíthet a magas vérnyomás szabályozásában

A helyes szájápolási szokások egészséges, gyönyörű mosolyt eredményeznek, amelyet sokáig élvezhet. Amellett, hogy elkerüli a fogászati ​​problémák által okozott magas költségeket és kényelmetlenséget, a fogmosás és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés egyéb előnyökkel is járhat az általános egészségére nézve. Ezen előnyök egyike a vérnyomás szintjéhez kapcsolódik.

Az American Heart Association által végzett tanulmány szerint azok, akik magas vérnyomás elleni gyógyszert szednek, miközben megfelelő szájhigiéniával rendelkeznek, nagyobb valószínűséggel érzik a gyógyszerek pozitív hatását. A kutatások alapján az egészségesebb fogínyű betegek vérnyomása általában alacsonyabb, és jobban reagálnak a vérnyomást csökkentő gyógyszerekre azokhoz a páciensekhez képest, akiknek beteg a szájürege, és súlyos fogágybetegségben vagy ínygyulladásban szenvednek. Ezért azt javasolták, hogy a parodontális betegségben szenvedő betegeknél érdemes ellenőrizni az emelkedett vérnyomást. Hasonlóképpen, a magas vérnyomással diagnosztizáltaknak érdemes felkeresnie a fogorvost, hogy ellenőrizzék a megfelelő szájhigiénét.

Fogai és ínye egészségének megőrzése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhesse gyönyörű mosolyát. És amint ez a tanulmány is mutatja, a jó fogászati ​​​​egészség az általános fiziológiai egészségének is előnyös, mivel segít csökkenteni a magas vérnyomás kockázatát, és fokozza a magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerekre adott jó reakciót.