Láthatatlan fogszabályozás

Lehet csókolózni Invisalign® fogszabiban?

Smile Institute® BLOG - Lehet csókolózni Invisalign fogszabiban?

„Segítség! Mindössze két hete használom az Invisalign fogszabi síneket, így nem tudom, mit tegyek. Holnap randim lesz. Kivegyem a randi idejére a sínt, vagy hagyjam bent? Nem fogja zavarni csókolózás közben? Ha kiveszem, nem lesz még furább, hogy a fogaimon ott vannak a rögzítők?!”

Micsoda fontos kérdés! Sokan tartanak tőle, hogy megkérdezzék az ilyen és ehhez hasonló, általuk „kényesnek” gondolt kérdéseket tőlünk. Mindig elmondjuk, egy orvosi rendelőben nem létezik kényes kérdés. Minden ilyen, fogszabályzóval kapcsolatos kérdését felteheti, ha konzultál szakorvosainkkal.

De térjünk a lényegre! 🙂

Természetesen Ön dönt, hogy a randevú idejére eltávolítja-e a síneket, vagy sem. Mi úgy gondoljuk, hogy egy fogszabályzóval a szájban éppen azt közvetíti, hogy milyen igényes önmagára, hiszen törődik a fogaival és a mosolyával! Ez csak jó pont lehet egy randipartner szemében! Mivel a fogszabályzás hatékonyságához hozzátartozik, hogy a síneket legalább napi 22 órán át viselni szükséges, így érdemes megfontolni, hogy megéri-e rejtegetni ezeket egy randin, főleg ha hosszútávban gondolkodik.

Pácienseink visszajelzéseiből tudjuk, a partnereket egyáltalán nem zavarja csókolózás közben, sőt sokszor észre sem veszik az Invisalign viselését. Az Invisalignnal való randizás nem olyan stresszes, mint gondolná. Ha tisztán tartja és az ajánlásnak megfelelően viseli a fogszabályozóit, egy lépéssel közelebb kerül az igaz szerelem megtalálásához és a gyönyörű, egészséges mosoly eléréséhez, amelyről mindig is álmodott!

Csókolózás Invisalign-nal, vagy anélkül?

Smile Institute® BLOG - Lehet csókolózni Invisalign fogszabiban?

Csókolózás Invisalign-nal, vagy anélkül?

Smile Institute® BLOG - Lehet csókolózni Invisalign fogszabiban?

Csókolózás Invisalign-nal, vagy anélkül?

Smile Institute® BLOG - Lehet csókolózni Invisalign fogszabiban?

Természetes, hogy az ember egy randi előtt eleve feszültebb, így az érzést csak fokozza, hogy vajon a láthatatlan fogszabályzó nem okoz-e majd galibát? De megnyugodhat, egyszerűen lazítson!

Az Invisalign fogszabályozóval csókolózni teljesen rendben van és egész pontosan ugyanúgy fog menni, mint nélküle. Az Invisalign fogszabályozó viselésének egyik nagy előnye, hogy sokkal diszkrétebb, mint a hagyományos fém fogszabályozó. Ezért nem kell attól tartania, hogy az ajkak és a nyelvek ráakadnak a fém rögzítésekre.

Amikor először kezdi viselni a síneket, kell idő, hogy hozzászokjon, míg újra magabiztosnak érzi majd magát, és ez különösen igaz, ha valaki új emberrel találkozik. Emiatt érezhet kísértést, hogy talán a randi idejére érdemes lenne levenni a síneket. Bár ez hirtelen jó megoldásnak tűnhet, valójában csak étkezéshez, fogmosáshoz és fogselyem használatához érdemes kivenni a fogszabikat. A képlet egyszerű: minél kevesebbet viseli, annál hosszabb lesz a kezelési idő. És ha az Invisalign fogszabályzójához szükség volt rögzítőpontok elhelyezésére is a fogain, azok élesek lehetnek, ami kellemetlen meglepetés lehet a gyanútlan partnere számára!

Esküvőről van szó?
Annak ellenére, hogy a síneket a nap 20-22 órájában ajánlott viselni, az Invisalign nagyszerűsége épp abban rejlik, hogy a nagyon fontos alkalmakra kiveheti azokat. Élete legfontosabb napján tehát nyugodtan pihenjen és élvezze a csodás napot, ne a fogszabályzóval foglalkozzon! De másnaptól ismét lelkiismeretesen viselje! 😉


Lehet, hogy mások nem is veszik észre, hogy viseli

A legtöbben soha nem tapasztalnak problémákat, amikor az Invisalign fogszabályozóval csókolóznak, mert az Invisalign sínek teljesen átlátszóak, és úgy tervezték őket, hogy szorosan illeszkedjenek a fogakhoz. Nem mozdulnak el semmitől, hiszen még levenni sem egyszerű őket, így nem kell attól tartani, hogy csókolózás közben elmozdulnak, vagy bármilyen szinten befolyásolják a csókolózást.

Mivel szinte láthatatlanok, nem kell tartani a csókolózástól, mert arra is van esély, hogy a partnere észre sem fogja venni a fogszabályzóit. Ráadásul, mire eljut a csókig, akkor már jó eséllyel elmondta a partnerének, hogy van, tehát tisztában van vele, hogy Invisalign fogszabályzót visel.
Ha azonban új emberrel randevúzik, és kissé szorong emiatt, inkább ne viselje arra a néhány órára, hogy felszabadultabban élvezhesse az együtt töltött időt.

Azt javasoljuk, ebben is kövesse a fokozatosság elvét; ha megszokta már az Invisalignt, az ezzel való csókolózás érzését is könnyedén meg fogja szokni. Tapasztalatunk azt súgja, a csók közben úgysem erre figyel senki! 😉

Ha bármilyen kérdése adódik az Invisalign láthatatlan fogszabályozóval kapcsolatban, böngéssze át a témában írt blogbejegyzéseinket, valamint az Invisalign oldalunkon írt Gyakran Ismételt Kérdések rovatot. Időpont egyeztetéshez keresse rendelőnket!

Mosolyfelmérésünk segíthet.

Szeretné tudni, hogy az Invisalign láthatatlan fogszabályozók Önnek is segíthetnek-e?

A Smile Institute-nál másképp tekintünk a fogászatra.

Szenvedélyünk a gyönyörű, egészséges fogsor. Szívügyünk, hogy a pácienseinknek szebb és egészségesebb mosolyt biztosítsunk kényelmes, elit környezetben, a modern orvoslás és a hatékonyság páratlan szintjén.

Mindenekelőtt a pácienseinkkel kialakított jó kapcsolatunkat tartjuk fontosnak, hálásak vagyunk, hogy ránk bízták mosolyukat. Célunk, hogy pácienseink egy életen át mosolyogjanak!

KONZULTÁCIÓ
Személyes konzultáció során van lehetőségünk felmérni, hogy a kívánt eredmény eléréséhez pontosan milyen és hány beavatkozás szükséges. Ezen konzultáció során tájékoztatjuk az ajánlott beavatkozás anyagi és időbeni vonzatáról is a tervezhetőség érdekében. Ezen kívül a konzultáció során van lehetősége kérdéseit is feltenni orvosainknak.

Amennyiben szeretne személyes konzultációra bejelentkezni, kérjen időpontot az alábbi telefonszámon:
+36 20 932 8426


#SmileInstitute #ComplexSmileMakeover #KeepSmiling