Fogpótlás, Implantátum, Smile Makeover

15+1 fontos tény az implantációs kezelésről

Smile Institute® BLOG - 15+1 fontos tény az implantációs kezelésről

Szeretné helyreállítani a régi mosolyát vagy pótolni hiányzó fogait? Ha igen, akkor a fogászati ​​implantátumok megfelelő megoldást jelentenek megjelenésének és önbizalmának javítására. Keresse fel szájsebészeti rendelőnket és a személyes konzultáció során tájékozódhat, hogy megfelelő jelölt-e az implantációs kezelésre.

Ha még ismeretlen a téma, segítünk 15+1 ténnyel, amit esetleg nem tudott a fogimplantátumokról:

1. A fogászati ​​implantátumok úgy néznek ki, mint a természetes fogak
Az egyik fő oka annak, hogy a fogászati ​​implantátumok olyan népszerűek, mert úgy néznek ki, olyanok érzetre és pont úgy működnek, mint a természetes fogak. Ellentétben a kényelmetlen fogsorokkal, a fogászati ​​implantátumokat úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjenek a meglévő fogakhoz. Ez azt jelenti, hogy magabiztosan étkezhet, beszélhet és mosolyoghat, hiszen implantátumai természetesek és biztonságosak.

2. Megfizethetők
Bár a fogászati ​​implantátumok előzetes költsége magasabb lehet, hosszú távon költséghatékony megoldást jelentenek. A fogászati ​​implantátumok rendkívül tartósak és hosszú élettartamúak, ami azt jelenti, hogy általában nem igényelnek több karbantartást, mint a fogpótlás egyéb formái.

3. Az implantátumok kevesebb aggodalmat okoznak
A fogászati ​​implantátumok használatakor nem kell aggódnia, hogy a műfogai kiesnek vagy elcsúsznak, mint ahogyan a fogsorok esetében. A fogászati ​​implantátumok az állcsontba rögzülnek, így fix, hogy a helyükön maradnak. Ez azt jelenti, hogy folytathatja napi tevékenységeit anélkül, hogy aggódnia kellene a fogai miatt. A fogászati ​​implantátum kezelés az első lépés, hogy ne kelljen a fogai miatt aggódnia a továbbiakban. Valós hosszútávú befektetés.

Smile Institute® BLOG - 15+1 fontos tény az implantációs kezelésről
Smile Institute® BLOG - 15+1 fontos tény az implantációs kezelésről

4. Az implantátumok megőrzik a természetes arcvonásait
A hiányzó fogak az állkapocs csontvesztésének okai lehetnek, ami megváltoztatja az arc formáját. A fogászati ​​implantátumok megakadályozzák a további csontvesztést és megőrzik az arc szerkezetét. Ez azt jelenti, hogy a fogászati ​​implantátumok pótolják a hiányzó fogakat, és segítenek megőrizni az arc természetes alakját és az Ön mosolyát.

5. Az implantátumok stabilizálják az állcsontot
Ha elveszíti a fogát, a rágóerő stimulációjának hiánya miatt a foghiány helyén az állcsont sorvadásnak indul. A fogpótlások közül a fogimplantátum az egyetlen olyan beavatkozás, amely pótolja az elveszített fog gyökerét az állcsontban, ezáltal megakadályozza, hogy a kihúzott fog helyén további csontvesztés lépjen fel. Ez stabilizálja az állcsontot és fenntartja a természetes rágófunkciókat.

6. Az implantátum nem okoz kínos helyzetet
Ellentétben azokkal a kivehető fogsorokkal, amelyek nem rögzülnek az állcsonthoz, ezáltal elcsúszhatnak vagy kellemetlen zajt kelthetnek, a fogászati ​​implantátumok biztonságosan a helyükre rögzíthetők. A műfogsor néha beszéd közben kattanhat vagy elcsúszhat, ami megnehezíti a beszédet.
Mivel a fogászati ​​implantátumok az állcsontban rögzülnek, az arra készült fogpótlások alakra és formára megegyeznek az elveszített fogakéval, ez pedig lehetővé teszi, hogy tisztán és magabiztosan beszéljen. Ezenkívül úgy néznek ki és érzetre is olyanok, mint a természetes fogak, így az emberek nem is fogják tudni, hogy implantátuma van.

7. Az implantátumok megfelelő ápolása könnyen megtanulható
A fogászati ​​implantátumok gondozása valójában egyszerű, azonban kicsit más jellegű gondozást igényelnek, mint a természetes fogak. Ugyanúgy moshatja és fogselymezheti őket, mint a természetes fogakat. Nincs szükség áztató oldatokra vagy speciális tisztítószerekre. Ezenkívül olyan anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a bomlásnak, és amiatt sem kell aggódnia, hogy üregek, lyukak képződnek az implantátumokban.

8. Nem kell kivenni / betenni a fogait
A fogimplantátumok tartós megoldást jelentenek, és nem kell kivenni alvás vagy tisztítás közben, mint pl. a kivehető fogsorokat. A természetes fogakhoz hasonlóan a nap 24 órájában ott vannak a szájában. Ez azt jelenti, hogy aludhat, felébredhet és folytathatja a napot anélkül, hogy aggódnia kellene a fogak behelyezése / kivétele miatt.

9. Élvezheti kedvenc ételeit
A fogászati ​​implantátumokkal természetes módon étkezhet és haraphat. A fogpótlásokkal ellentétben, amelyek korlátozzák az étrendet, a fogimplantátumok úgy működnek, mint a természetes fogak. Ez azt jelenti, hogy gond nélkül élvezheti kedvenc ételeit, haraphat jégkrémbe, rághat szét cukrot, kanalazhat forró levest anélkül, hogy a fogai (vagy a fájdalom) miatt aggódnia kellene.

Smile Institute® BLOG - 15+1 fontos tény az implantációs kezelésről
Smile Institute® BLOG - 15+1 fontos tény az implantációs kezelésről

11. Az implantátumok segítenek megőrizni meglévő természetes fogait
A fogászati ​​implantátumoknál nem kell lecsiszolni a környező fogakat, mint a hagyományos hídpótlásoknál. Az implantátum az állcsontba van rögzítve, és a korona az implantátumra kerül, így a szomszédos természetes fogak érintetlenül maradnak. Ezzel megőrizheti megmaradt természetes fogait, és megőrizheti fogsora ​​egészségét, nem szükséges a fogpótlás miatt további – akár egészséges fogakat is pluszban feláldozni.

12. A fogászati ​​implantátumok beültetésének sikerrátája magas
A fogászati ​​implantátumok megfelelő gondozás mellett egy életen át kitartanak. Az implantátumok élettartama az egyén szájhigiénés és általános egészségügyi állapotától függően eltérő lehet. A kezelést minden esetben szakképzett és gyakorlott szájsebészünk végzi, így biztosan jó kezekben lesz.

13. Az implantátumok kiszámíthatóbbak, mint más megoldások
A fogászati ​​implantátumok előrelátható kezelési lehetőséget jelentenek, és magasabb sikerességi arányt értek el. Jobb stabilitást és nagyobb kényelmet biztosítanak a fogpótlás egyéb lehetőségeivel összehasonlítva. A fogászati ​​implantátumok választásával sikeres kimenetelre és egy életre szóló megoldásra számíthat.

14. Az implantátumok nem lesznek szuvasak
A természetes fogakkal ellentétben a fogászati ​​implantátumok olyan anyagokból készülnek, amelyekben nem keletkezik szuvasodás. Ez azt jelenti, hogy az implantátum nem lehet lyukas. De természetesen nagyon fontos, hogy vigyázzon az implantátumaira és az ínye állapotára. A rendszeres fogmosás, fogselyem és fogköztisztító használata és a rendszeres fogászati ​​ellenőrzések biztosíthatják, hogy implantátumai és szája egészséges maradjon.

15. Tartós, biológiailag kompatibilis anyagból készül
A fogászati ​​implantátumok orvosi titánból készülnek, amely biokompatibilis, így szövetbarát, tehát a szervezet könnyedén befogadja és általában nem lép fel gyulladásos reakció, vagy kilökődés. Ez ugyanaz az anyag, mint amilyeneket az űrhajókban és a rakétákban használnak. A titán könnyű, mégis tartós és erős. Biológiailag kompatibilis, ami azt jelenti, hogy nem káros az élő szövetekre.

16. Akár egyetlen nap alatt lehet új fogsora
All-On-4 beavatkozás esetén akár már egyetlen rendelői látogatás után új, ideiglenes fogsorral távozhat. Ez jó választás lehet azok számára, akik gyorsan szeretnék visszaállítani mosolyukat.

Smile Institute® BLOG - 15+1 fontos tény az implantációs kezelésről

A fogászati ​​implantátumok számos előnnyel járnak a jobb megjelenéstől és önbizalomtól a jobb szájegészségig bezárólag. Megbízható és tartós megoldást jelentenek a fogak elvesztése esetén, és javítja az általános életminőséget.

Szeretné többet tudni a fogászati ​​implantátumok előnyeiről? Olvasson róla blogbejegyzéseink között!

Egyeztessen személyes konzultációt velünk és kérje Nagy Dominik szájsebész, implantátumspecialista doktorúr szakmai véleményét!

A Smile Institute-nál másképp tekintünk a fogászatra.

Szenvedélyünk a gyönyörű, egészséges fogsor. Szívügyünk, hogy a pácienseinknek szebb és egészségesebb mosolyt biztosítsunk kényelmes, elit környezetben, a modern orvoslás és a hatékonyság páratlan szintjén.

Mindenekelőtt a pácienseinkkel kialakított jó kapcsolatunkat tartjuk fontosnak, hálásak vagyunk, hogy ránk bízták mosolyukat. Célunk, hogy pácienseink egy életen át mosolyogjanak!

KONZULTÁCIÓ
Személyes konzultáció során van lehetőségünk felmérni, hogy a kívánt eredmény eléréséhez pontosan milyen és hány beavatkozás szükséges. Ezen konzultáció során tájékoztatjuk az ajánlott beavatkozás anyagi és időbeni vonzatáról is a tervezhetőség érdekében. Ezen kívül a konzultáció során van lehetősége kérdéseit is feltenni orvosainknak.

Amennyiben szeretne személyes konzultációra bejelentkezni, kérjen időpontot az alábbi telefonszámon:
+36 20 932 8426


#SmileInstitute #ComplexSmileMakeover #KeepSmiling