Implantátum

Az 5 leggyakoribb tévhit az implantátumokról

Smile Institute - Implantátum beültetés

Érdeklik a fogászati ​​implantátumok? A fogászati ​​implantátum manapság az egyik legjobb módja a hiányzó fogak pótlására. Természetes megjelenésű helyreállítást kínálnak, amely simán kiszolgálják akár 30 évig is! Ha fogászati ​​implantátum beültetésén gondolkodik, valószínűleg hallott már részleteket a folyamatról. Ebben a blogbejegyzésben a fogimplantátumokkal kapcsolatos leggyakoribb mítoszokkal foglalkozunk.

1. tévhit: A fogbeültetési műtét invazív és fájdalmas

Ez határozottan a leggyakoribb mítosz, amivel találkozni szoktunk. Míg léteznek olyan fogászati ​​implantátumok, amelyek komoly műtéti beavatkozást igényelnek, a modern technikák minimálisan invazívvá tették ezt. A legtöbb fogbeültetéses beteget Nagy Dominik doktor úr helyi érzéstelenítés mellett kezeli. A fogimplantátum behelyezése mindössze körülbelül egy órát vesz igénybe, és a legtöbb beteg néhány napon belül teljesen felépül.

Pácienseink visszajelzése alapján kijelenthető, hogy a beavatkozás utáni fájdalom sokkal enyhébb, és kevesebb kellemetlenséggel jár, mint a fogeltávolítás utáni fájdalom.

Smile Institute - Implantátum beültetés
Smile Institute - Implantátum beültetés

2. tévhit: A fogászati implantátumok soha nem gyógyulnak be

A fogászati ​​implantátumok beültetése után szükség van nagyjából 3 havi gyógyulási folyamatra, de ez nem feltétlenül hosszú. Az implantátumnak a környező állkapocs csont szivacsos állományához kell kötődnie, tehát egyszerűen fogalmazva, a csontsejteknek körbe kell ezt ölelnie, rá kell nőnie, ezáltal stabilizálják az implantátumot az állkapocs csontban, hogy utána már a fogtechnikus által készített korona, amely az implantátumra kerül, terhelhető legyen a rágással. Ez a folyamat pácienstől függően 3-6 hónap alatt megtörténik. A gyógyulási folyamat során azonban nincs semmiféle kellemetlen érzés, és ez nem befolyásolja a mindennapi életet.

3. tévhit: A fogászati implantátumok nem érik meg az árukat

A fogászati ​​implantátumok ugyan nem olcsók, különösen a kivehető fogsorokhoz vagy hidakhoz képest. Hazánkban az egészségbiztosítás sajnos nem fedezi ezt a fajta kezelést, de mindenképpen megéri a költségeket. Ugyanis megfelelő szájhigiéniával és rendszeres fogászati kontroll mellett akár élete végéig kitartanak! A kivehető fogsorokat körülbelül ötévente szükséges cserélni, és a legtöbb fogászati ​​híd is csak körülbelül 8 évig tart. Ha figyelembe vesszük az élettartamra vetített költségeket, a fogászati ​​implantátumok egyértelműen a legjobb befektetések. Nem beszélve arról, hogy egy fogászati implantátum nem igényli további (akár teljesen egészséges) fogak lecsiszolását, mint például a híd-pótlások esetében.

Smile Institute - Implantátum beültetés
Smile Institute - Implantátum beültetés

4. tévhit: A fogászati implantátumok különleges ápolást igényelnek

A fogászati ​​implantátumok valójában nem igényelnek nagyobb ápolást, mint mondjuk egy kivehető a fogsor vagy híd. Csak ügyeljen arra, hogy naponta legalább kétszer mosson fogat, a fogközöket – különös tekintettel implantátum körüli területre –  fogköztisztító kefével (interdentális kefe) vagy speciális fogselyemmel (superfloss) legalább kétszer tisztítsa meg, valamint rendszeresen – ajánlottan 6 havonta – látogasson el a Smile Institute®-ba Dr. Nagy Dominik szájsebész, implantátum specialista doktor úrhoz fogászati kontrollra, fogkőleszedésre és személyes konzultációra.

5. tévhit: A fogászati implantátumok nem úgy néznek ki, mint a természetes fogak

A fogászati ​​implantátumok teljesen természetesek. A fogászati ​​implantátum elkészítésekor Nagy Dominik implantátum specialista, szájsebész doktor úr a korona árnyalatát nagy gondossággal a meglévő fogaihoz igazítja, és szakszerűen úgy alakítja ki a formát, hogy tökéletesen illeszkedjen a környező fogakhoz.

Ennek a mítosznak inkább az az alapja, hogy az implantátumokon található kerámia korona nagyon ellenáll az elszíneződésnek. Így ha az implantátum behelyezése után évekkel a többi fog elszíneződik, az implantátumon lévő korona fehérebbnek tűnhet, mint a környező fogak. Ha azonban ügyel a szájhigiéniájára, rendszeresen megjelenik dentálhigiénikus munkatársunknál fogkőeltávolításra, akkor ilyen veszély Önt nem fenyegeti. Ha saját fogazata mégis elszíneződne, a rendelői fogfehérítéssel tudjuk kezelni a problémát.

Smile Institute - Implantátum beültetés

Készen áll a fogbeültetésre? Lépjen kapcsolatba velünk még ma!

A fogászati ​​implantátum egy nagyon biztonságos, megbízható és kényelmes helyreállító fogászati ​​kezelés a hiányzó fogak pótlására. Kérdése van? Olvasson a témáról blogbejegyzéseink között, vagy forduljon hozzánk bizalommal, örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy mit várhat el a folyamattól. Tehát, ha változtatni szeretne a mosolyán, látogasson el Dr. Nagy Dominik rendelőjébe a Smile Institute-ba. Örömmel látjuk Önt és tájékoztatjuk, hogy az implantátum a legjobb módja-e a hiányzó foga pótlására.

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

A Smile Institute-nál másképp tekintünk a fogászatra.

Szenvedélyünk a gyönyörű, egészséges fogsor. Szívügyünk, hogy a pácienseinknek szebb és egészségesebb mosolyt biztosítsunk kényelmes, elit környezetben, a modern orvoslás és a hatékonyság páratlan szintjén.

Mindenekelőtt a pácienseinkkel kialakított jó kapcsolatunkat tartjuk fontosnak, hálásak vagyunk, hogy ránk bízták mosolyukat. Célunk, hogy pácienseink egy életen át mosolyogjanak!

KONZULTÁCIÓ
Személyes konzultáció során van lehetőségünk felmérni, hogy a kívánt eredmény eléréséhez pontosan milyen és hány beavatkozás szükséges. Ezen konzultáció során tájékoztatjuk az ajánlott beavatkozás anyagi és időbeni vonzatáról is a tervezhetőség érdekében. Ezen kívül a konzultáció során van lehetősége kérdéseit is feltenni orvosainknak.

Amennyiben szeretne személyes konzultációra bejelentkezni, kérjen időpontot az alábbi telefonszámon: +36 20 932 8426


#SmileInstitute #ComplexSmileMakeover #KeepSmiling