Fogpótlás, Implantátum

Az implantátumok a letört fogak javítására is jók?

Smile Institute® BLOG - Az implantátumok a letört fogak javítására is jók?

A fogászati ​​implantátumok valóban tartós megoldást kínálnak a hiányzó fogak pótlására. De alkalmasak a törött fogak ‘javítására’ is?

Ha letört, vagy elrepedt egy foga, több fogászati ​​megoldás közül választhat. A fogak állapotától, a törések/repedések súlyosságától és az általános szájhigiéniájától függően a legjobb módja a fogak és a ragyogó mosoly helyreállításának legjobb módja az implantátumok használata lehet.

A fogászati ​​implantátum a megfelelő megoldás a letört fogakra?

Először is fontos megérteni, hogy a letört fogak és más tényezők hogyan befolyásolják az Ön kezelési lehetőségeit. Egy törött fog valamilyen baleset következtében, vagy szuvasodás, esetleg szerkezeti gyengeség miatt fordulhat elő.

A törés súlyosságától függően a kezelési lehetőségek a kisebb javításoktól, a fogak ragasztásától a koronák használatán át a kiterjedtebb eljárásokig, például a gyökérkezelésig vagy eltávolításig terjedhetnek. Ha a károsodás enyhe vagy közepes, akkor általában nincs szükség fogászati ​​implantátumokra.

A fogászati ​​implantátumok elsősorban a hiányzó fogak pótlására szolgálnak, de segítséget nyújthatnak a súlyosan törött vagy sérült fogak helyreállításában is. Ha a fog javíthatatlanul eltört, vagy kezelőorvosa úgy ítéli meg, hogy már nem lehet helyreállítani, kihúzásra lehet szükség. A foghúzást követően egy fogászati ​​implantátum helyezhető a kihúzott fog helyére, amely beépülésével az eredetihez hasonló stabil, helyettesítő foggyökérként szolgál majd.

Smile Institute® BLOG - Az implantátumok a letört fogak javítására is jók?
Smile Institute® BLOG - Az implantátumok a letört fogak javítására is jók?

A fogászati ​​implantátumok használatának előnyei letört fog esetén

A letört fogak esetén is a fogászati ​​implantátumok használata számos előnnyel jár:

  • Stabilitás és tartósság:
    A fogászati ​​implantátumok stabil alapot biztosítanak a protézisek számára, hosszú távú tartósságot és a természetes fogakéhoz hasonló funkcionalitást kínálva.
  • Az állcsont megőrzése:
    A hiányzó foggyökér pótlásával a fogászati ​​implantátumok segítenek megőrizni a környező állcsontot, megakadályozzák a csontvesztést és fenntartják az arc szerkezetét.
  • Természetes megjelenés:
    Az implantátum által alátámasztott koronák vagy hidak tökéletesen utánozzák a természetes fogak megjelenését, és zökkenőmentesen simulnak a környező fogakhoz a természetes megjelenésű mosoly érdekében.
  • Tökéletes rágás és hibátlan kiejtés:
    A fogászati ​​implantátumok visszaállítják a rágás hatékonyságát és fenntartják a beszéd tisztaságát, így a betegek magabiztosan étkezhetnek, beszélhetnek és mosolyoghatnak.

Mitől függ, hogy Ön alkalmas-e fogászati implantátum beültetésére?

Míg a fogászati ​​implantátumok számos előnnyel járnak, érdemes néhány tényezőt figyelembe venni a törött fogak esetében:

  • Csontok egészsége:
    A megfelelő csonttérfogat és csontsűrűség elengedhetetlen a sikeres implantátum-beültetéshez. Egyes esetekben csontpótlásra lehet szükség a csont megnagyobbítása érdekében az implantátum helyén.
  • Általános szájhigiénia:
    A jó szájhigiénia és a rendszeres fogápolás kulcsfontosságú a fogimplantátumok hosszú távú sikeréhez. A páciensnek el kell köteleznie magát a megfelelő szájhigiéné fenntartása mellett, hogy megelőzze az olyan szövődményeket, amely az implantátum kilökődésével jár.
  • Kezelési terv készítése:
    Minden eset teljesen egyedi, a kezelés tervezését mindig az egyes páciens szükségleteihez és körülményeihez igazítjuk a lehető legjobb eredmény biztosítása érdekében.
Smile Institute® BLOG - Az implantátumok a letört fogak javítására is jók?

Míg a fogászati ​​implantátumokat elsősorban a hiányzó fogak pótlására használják, hatékony megoldást jelenthetnek a súlyosan sérült, letört fogak kezelésére is. Stabilitást, tartósságot és vonzó megjelenést biztosítva a fogászati ​​implantátumok helyreállíthatják a fogsor működését és javíthatják teljes fogsor megjelenését. Ha letört a foga és a beültetést fontolgatja kezelési lehetőségként, hívja fel még ma a Smile Institute-ot és kérjen időpontot személyes konzultációra Nagy Dominik doktor úrhoz.

A Smile Institute-nál másképp tekintünk a fogászatra.

Szenvedélyünk a gyönyörű, egészséges fogsor. Szívügyünk, hogy a pácienseinknek szebb és egészségesebb mosolyt biztosítsunk kényelmes, elit környezetben, a modern orvoslás és a hatékonyság páratlan szintjén.

Mindenekelőtt a pácienseinkkel kialakított jó kapcsolatunkat tartjuk fontosnak, hálásak vagyunk, hogy ránk bízták mosolyukat. Célunk, hogy pácienseink egy életen át mosolyogjanak!

KONZULTÁCIÓ
Személyes konzultáció során van lehetőségünk felmérni, hogy a kívánt eredmény eléréséhez pontosan milyen és hány beavatkozás szükséges. Ezen konzultáció során tájékoztatjuk az ajánlott beavatkozás anyagi és időbeni vonzatáról is a tervezhetőség érdekében. Ezen kívül a konzultáció során van lehetősége kérdéseit is feltenni orvosainknak.

Amennyiben szeretne személyes konzultációra bejelentkezni, kérjen időpontot az alábbi telefonszámon:
+36 20 932 8426


#SmileInstitute #ComplexSmileMakeover #KeepSmiling