Általános fogászat, BLOG, Fogpótlás, Smile Makeover

A műfogsor öregít?

Smile Institute® BLOG - A műfogsor öregít?

Nincs azzal semmi baj, hogy öregszünk, de a legtöbb ember ember ennek ellenére nem akar idősebbnek látszani.
Míg a műfogsor egy elterjedt fogászati ​​eljárás, nem biztos, hogy tisztában van vele, hogy az arc öregedésének bizonyos jeleit ronthatja vagy akár okozhatja a műfogsor.

Honnan tudni, hogy a műfogsor okozza-e a problémát? És hogyan akadályozható meg, hogy a fogsora idősebbnek mutassa, mint amilyen valójában? Ha műfogsora van és észleli magán az öregedés jeleit, előnyös lehet egy olyan műfogsor, amely fiatalabbnak láttatja.

Beesett arc
A fogak és az állkapocs olyan szerkezetet biztosítanak, amely megtámasztja arcot. Ha a fogait protézisre cserélik, az orcája besüllyedhet vagy behajolhat, mivel már nem rendelkezik ugyanazzal a támasztékkal az arcán.
Mi okozza ezt? A fogsorok nem mindig biztonságosak, ezért a stabilitás érdekében vissza kell helyezni a szájába.

Vékony ajkak és ráncok
A fogsor helyettesíti a fogakat, de nem helyettesíti a fogak által nyújtott teljes támaszt. Mivel a hagyományos fogsor függőleges mérete nem azonos a műfogaival, az ajkak elvékonyodhatnak és lapossá válhatnak.

A függőleges méret elvesztése szintén hozzájárulhat a száj körüli ráncok kialakulásához. Ahogy az arcvonásai összenyomódnak, és a száj körüli bőr ráncokba hajlik, különböző típusú barázdák alakulhatnak ki, vagy mélyülhetnek el. Ez magában foglalja az olyan területeket, mint a „rúzsvonalak”, a nasolabiális ráncok (mosolyvonalak), valamint az ajak és az áll közötti ráncok.

Ráadásul a rosszul illeszkedő fogsorok akár hozzájárulhatnak az arc más részén, például a szem körüli ráncok kialakulásában is. Nehezebb mosolyogni, ha a fogsor nem tartja meg az arcát ugyanúgy, mint a korábbi saját fogai, ami azt jelenti, hogy a szem körüli ráncok elmélyülhetnek és súlyosbodhatnak.

Megereszkedett bőr
Amikor az arc beesik, a bőr is megereszkedhet. Amikor ez megtörténik, az arcon lévő zsírpárnák, amelyek fiatalossá varázsolják a megjelenést, lelóghatnak az állkapocs alatt. Ez viszont eltünteti az állkapocs eredeti ívét, és az arc szélesebbnek tűnik, mint amilyen valójában.

Ugyanez előfordulhat a nyakon; ahelyett, hogy a bőrt a karakteres állra feszítené, megereszkedik, és megereszkedett bőr megjelenését kelti.

A megoldás a megfelelően illeszkedő fogsor, amely nem változtatja meg az arcív eredeti formáját.
A megfelelően elkészített műfogsorok segíthetnek fiatalabbnak láttatni azáltal, hogy olyan támogatást nyújtanak, amelyet más fogsorok nem. Ha meg szeretné tudni, hogy az Ön fogsora megfelelő-e ebből a szempontból az Ön számára, esetleg korrekcióra szorulna, kérjük, hívja még ma a +36 20 932 8426 telefonszámot, és kérjen időpontot.